Nove fasade samo sa ulične strane zgrada

    1 mesec pre 596 pregleda Izvor: dan.co.me

Prošle godine Opština Pljevlja izdvojila je oko pola miliona eura za postavljanje novih fasada u užem centru grada, kao i zamjenu krovnih pokrivača ali ipak posao nije doveden do kraja. U Službi za izgradnju i razvoj kažu da je problem bio u tome što nije riješeno pitanje odvoda atmosferske kanalizacije.

Imali smo problem sa atmosferskim vodama, odnosno odvodom te vode u rijeku Breznicu. Sada je to pitanje riješeno – kaže direktor Službe za izgradnju i razvoj Nenad Rubežić i dodaje da ne može tačno reći kada će sve fasade biti urađene jer sve zavisi od vremenskih prilika.

Ako vremenski uslovi budu dozvolili fasade se mogu postavljati i prije proljeća – kaže Rubežić i naglašava da će sve biti okončani u okviru već ugovorenih poslova, te da posebnih problema neće biti.

Fotografije nedovršenih fasada pojavile su se na društvenim mrežama uz oštre kritike građana da su fasade urađene sa one strane gdje se vide sa glavne gradske ulice, Kralja Petra, a ne dovršene u djelu gdje nijesu vidne. Građani se na društvenim mrežama pitaju i o kakvoj se energetskoj efikasnosti radi, ako je fasada urađena sa jedne a ne i sa druge strane zgrade.

Pored izrade fasada, u lokalnoj upravi su izdvojili oko 100 hiljada eura za nove krovne prekrivače, ali ni taj posao nije relizovan do kraja. Izvođač radova i u ovom slučaju je preduzeće „Tehno – gradnja“.

Mitrović: Da li se kada spavate pokrivate samo sa jedne strane

Lokalna uprava mora da objasnio kako je to moguće da se godinama rade fasade na zgradama, samo sa strane koja gleda prema centralnim gradskim ulicama. Tako je bilo prije par godina u slučaju zgrade Društvenih djelatnosti. Sada imamo novu situaciju – kaže ekolog Milorad Mitrović i pita opštinske funkcionere da li se oni kada spavaju pokrivaju samo sa jedne strane.

Ako oni mogu spavati u hladnoj prostoriji tako što se pokriju samo sa jedne strane, onda razumijem i logiku da se fasade rade samo sa jedne strane stambne zgrade- kaže Mitrović.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 25. februar

24. februara 2021. 19:40

Danas predstavljanje novih mjera

24. februara 2021. 13:00

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 15434 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8163 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7327 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6956 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6892 pregleda
%d bloggers like this: