Novi detalji iz Zagreba: Otac prvo trovao tabletama pa ugušio svoje troje djece

    1 mesec pre 433 pregleda Izvor: dan.co.me

Obdukcija nije dala odgovor na ključno pitanje o smrti troje djece, sedmogodišnjih blizanaca i četvorogodišnjeg dječaka, koje je u noći na subotu u Zagrebu ubio njihov otac Harald Kopitz.

Naime, istražitelji koji su prvo vjerovali kako su djeca ubijena tako da ih je otac ugušio, sve su skloniji verziji da je ključno za smrt bilo trovanje, vjerovatno tabletama.

Na tijelima troje ubijene djece nađene su ozljede od gušenja pa se sumnja kako je otac djecu i otrovao i gušio. Moguće je i da je kod neke od djece smrt nastupila trovanjem, a kod neke gušenjem.

To će sve da utvrdi toksikološko vještačenje djece.

Osim pitanja šta je bio neposredni uzrok smrti djece, istražitelji će u danima koji slijede da tragaju za odgovorima na pitanja šta je počinitelja nagnalo na ovakav zločin, da li je sve planirao, ali i da li je li bio pod uticajem sredstava koja bi uticala na njegovo rasuđivanje.

Ubica Harald Kopitz je u međuvremenu i dalje na bolničkom liječenju i tek treba da bude ispitan.

„Pacijent je smješten na odjeljenju intenzivne njege i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne, i dalje je pri svijesti“, naveo je dr. Davor Vagić iz KBC-a Sestre milosrdnice u saopštenju medijima.

Dodao je da se otpuštanje 56-godišnjeg pacijenta iz bolnice očekuje u sljedeća dva dana.

Svoj iskaz otac ubica policajcima još nije dao. Od trenutka buđenja do danas u bolnici nije progovorio ni riječ, piše RTL. Službeno još nije uhapšen.

– Onog trenutka kad ljekari procijene da je njegovo psihološko stanje zadovoljavajuće, da on može da prati tok postupka on će da bude predan pritvorskom nadzorniku.

Djeca su za vikend bila s ocem jer mu ih je u petak ostavila bivša supruga, koja se zaputila na poslovni put u Dubrovnik. Oko ponoći je Kopitz, sumnja se, spremio djecu za spavanje, ali prije toga im je svima dao koktel raznih tableta i lekova. Prema informacijama Večernjeg lista, djeca, ili neko od njih, ipak su počela da se bude, a Kopitz je tada krenuo da ih guši.

Kada se uvjerio da nijedno od troje djece više ne diše, jedno po jedno ih je uzeo u naručje i odnio na kauč u dnevnom boravku. Stavio ih je jedno kraj drugog i oko njih poslagao njihove omiljene igračke.

Jeziva scena dočekala je policajce koji su izašli na dojavu o mogućem samoubistvu. Naime, nedugo nakon ponoći 56-godišnji Austrijanac objavio i neku vrstu oproštajnog statusa na Fejsbuku i Instagramu.

– Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i po nije me vratilo na posao, čak mi ni braća iz masonske lože nisu pomogla, na kraju mi nisu ni odgovarali na pozive. Samo su mi prijatelji Manfred, Roland i brat Helmut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja. Zato, zbogom – napisao je na engleskom.

Taj status uočio je neko od njegovih poznanika i obavijestio policiju, koja je odmah krenula u stan. Bilo je prekasno.

Policajce je šokirala stravična scena. I iskusnim istražiteljima ovo je bila jedna od najstrašnijih scena koje su ikada vidjeli. Zbog svega će policajcima koji su bili na mjestu zločina biti potreba psihološka pomoć.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27752 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11949 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: