Novi direktor Fonda PIO: Penziona reforma neće ugroziti ni javne finansije ni redovne isplate penzija

    1 mesec pre 298 pregleda Izvor: investitor.me

Foto: Pixabay –

Upravni odbor Fonda PIO izabrao je finansijskog eksperta Vladimira Drobnjaka za vršioca dužnosti direktora te institucije.

Fond PIO prethodnih mjeseci bio je u centru pažnje javnosti zbog najavljene reforme, a Drobnjak potvrđuje da je pred njim težak zadatak.

“Kompleksan i odgovoran posao predstoji zato sto je državni penzioni fond u svakoj zemlji svijeta u izazovima zbog vise faktora”, kazao je Drobnjak za portal Investitor.me.

Kaže da će biti potreban oprez prilikom donošenja daljih odluka u pravcu izmjena sistema.

“Treba pažljivo analizirati potencijalne modele kako bi se sprovela reforma koja neće ugroziti stabilnost javnih finansija i redovne isplate penzija građanima koji su ih zaslužili”, istakao je.

Drobnjak je magistar ekonomskih nauka a tema magistarskog rada bila je “Plasiranje sredstava stanovništva na tržištu životnih osiguranja”.

“Finansijsko planiranje budućnosti je ono čime se bavim”, navodi Drobnjak u svojoj biografiji.

U posljednje vrijeme radio je kao finansijski savjetnik u fondu Safe Life. Radio je i u NLB banci kao nezavisni komercijalista, a četiri godine bio je član Odbora Direktora Društva za upravljanje otvorenim investicionim fondom “Moneta”.

Deset godina je bio angažovan u Komisiji za hartije od vrijednosti, kao savjetnik a član je i Predsjedništva Crnogorske pan-evropske unije.