Novinari imaju veoma važnu ulogu u donošenju odluka utemeljenih na provjerenim informacijama

    1 mesec pre 95 pregleda Izvor: cdm.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore i velikog jubileja – 150 godina crnogorskog novinarstva, svim novinarima u Crnoj Gori uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Nastanak novinarstva u Crnoj Gori prije 150 godina kada izlazi prvi broj lista Crnogorac predstavlja jednu od determinanti međunarodne afirmacije crnogorske države, danas uvažene članice NATO-a i prve sljedeće članice EU. Kako tada, tako i u novijoj istoriji Crne Gore novinari su jedni od ključnih reformatora i pokretača društva u njegovoj kontinuiranoj transformaciji i demokratizaciji, ali i odgovorni i zaslužni akteri u zajedničkom ostvarivanju najviših državnih dostignuća”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima vijek i po kao aktivni sudionici uspona i padova, istorijskih izazova s kojima se suočavala naša država, na posebnom ste zadatku da istinitim, etičkim i profesionalnim informisanjem, kontinuirano doprinosite demokratizaciji društva i ukupnom napretku Crne Gore.

“I u ovim izazovnim vremenima, koje trenutno živimo, novinari i medijski poslenici imaju veoma važnu ulogu u donošenju odluka utemeljenih na provjerenim informacijama. Dok se svijet bori protiv pandemije COVID-19, uloga medija i novinara je od presudne važnosti u borbi protiv pandemije lažnih vijesti i senzacionalizma obezbjeđivanjem provjerenih, naučno i činjenično utemeljenih vijesti i analiza. Zajedničkim snagama, posvećenim i predanim radom, u skladu sa zakonima, profesionalnim kodeksom, najvišim standardima i sa visokom moralnom odgovornošću, nastavićemo da doprinosimo učvršćivanju multietničkog sklada i izgradnji građanskog društva posvećenog evropskim vrijednostima i evropskom kvalitetu života u Crnoj Gori”, zaključio je Đukanović.

Najnovije vijesti

Zaplijenjena 482 kg duvana

8. marta 2021. 12:02

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16133 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8200 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7356 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7031 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7024 pregleda