Novo zlato za Bojanu Gojković

    9 mjeseci pre 188 pregleda Izvor: pobjeda.me

Bojana Gojković nastavlja da se igra u ringu – mlada Budvanka savladala je večeras Antoniju Janakopulo iz Grčke i drugi put uzastopno osvojila Kup nacija!

Najbolja mlada bokserka i najbolja mlada crnogorska sportistkinja, nakon istorijske godine u kojoj je odbranila titulu juniorske šampionka Evrope, 2020.godinu počela je trijumfalno. Bojana je u finalu kategorije do 54 kilograma jednoglasnom odlukom sudija savladala prošlogodišnju šampionku iz te kategorije (na 8. Kupu nacija Gojković je bila šampionka u kategoriji ispod – do 52 kilograma) i novim zlatom na turniru koji se smatra jednim od najprestižnijih turnira na svijetu u ženskom boksu da je potencijal o kojem će tek pričati planeta…

Gojković je, baš kao i prošle godine, bez problema slavila u sva tri meča i ovog puta na turniru, koji se tradicionalno održava u Somboru.

O kvalitetu ovog turnira najbolje govori podatak da je nastupilo oko 200 takmičarki iz 25 zemalja sa tri kontinenta, a Bojana je do finala prekidom u prvoj rundi dobila Mariju Lalić iz Srbije, da bi u polufinalu jednoglasno bila bolja od aktuelne evropske prvakinje Ruskinje Lijane Tarasijan.

Osim Bojane u Somboru su i njene klupske drugarice iz BK Budva – seniorka Tamara Radunović, te sestre Nela i Nina Radenović, koje su zaustavljene u eliminacionom dijelu turnira.

Radunović je eliminisana na startu od prošlogodišnje pobjednice, iskusne Hrvatice Marije Malenice, dok je Nela eliminisana od Selin Gros iz Francuske, a Nina od Azalie Amineve iz Rusije.

Bojana Gojković, inače, ušla je u istoriju kao osvajač prve medalje za crnogorski ženski boks, jer je 2018. godine postala juniorska šampiona Evrope, a tu titulu odbranila je prošle godine.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6786 pregleda