O Temeljnom ugovoru sa SPC danas na Vladi

    6 dana pre 70 pregleda Izvor: dan.co.me

Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da raspravlja o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Sjednica će početi u 10 sati.

Informaciju o ugovoru pripremilo je Ministarstvo pravde, a članovima Vlade sjutra će je predstaviti ministar Marko Kovač.

Odmah nakon što informacija o Temeljnom ugovoru „prođe“ Vladu, pristupiće se završnim razgovorima sa Srpskom pravoslavnom crkvom i konačnom dogovoru.

Izvori tvrde da bi do kraja juna trebalo da se završi usaglašavanje teksta, a onda bi bio dogovaran termin za potpisivanje Temeljnog ugovora.

Ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve potpisaće crnogorski premijer Dritan Abazović i patrijarh srpski Porfirije.

Potpredsjednik Vlade i lider SNP-a Vladimir Joković kazao je prekjuče da je osnovni razlog zašto su dio ove Vlade upravo Temeljni ugovor.

– Kakav će on biti, to zavisi od SPC. Ako bude prihvatljiv SPC-u prihvaljiv je i nama. Ne interesuje nas ko će se protiviti nekim odlukama- kategoričan je bio Joković.

Prema nezvaničnim informacijama, Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC već je usklađen i samo treba da prođe formalnosti na Vladi.

Naši izvori smatraju da bi do potpisivanja ugovora moglo doći i za dvije nedjelje. Ima i onih koji misle da ga tek treba uskladiti, ali da to neće biti problematično.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: