O Temeljnom ugovoru sjutra na sjednici Vlade

    11 meseci pre 240 pregleda Izvor: Portal DAN

Vlada bi na sjutrašnjoj sjednici trebalo da raspravlja o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), o čemu je Dan i ranije pisao.

Sjednica će početi u 10 sati .

Informaciju o ugovoru pripremilo je Ministarstvo pravde, a članovima Vlade predstaviće je ministar Marko Kovač.

Odmah nakon što informacija o Temeljnom ugovoru „prođe“ Vladu, pristupiće se završnim razgovorima sa Srpskom pravoslavnom crkvom i konačnom dogovoru.

Izvori „Dana“ tvrde da bi do kraja juna trebalo da se završi usaglašavanje teksta, a onda bi bio dogovaran termin za potpisivanje Temeljnog ugovora.

Ugovor između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve potpisaće crnogorski premijer Dritan Abazović i patrijarh srpski Porfirije.

Potpredsjednik Vlade i lider SNP-a Vladimir Joković kazao je juče da je osnovni razlog zašto su dio ove vlade jeste uporavo Temeljni ugovor.

– Kakav će on biti, to zavisi od SPC. Ako bude prihvatljiv SPC-u prihvaljiv je i nama. Ne interesuje nas ko će se protiviti nekim odlukama- kategoričan je bio Joković.

Prema nezvaničnim informacijama „Dana“, Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC već je usklađen i samo treba da prođe formalnosti na Vladi Crne Gore.

Naši izvori smatraju da bi do potpisivanja ugovora moglo doći i za dvije nedjelje. Ima i onih koji misle da ga tek treba uskladiti, ali da to neće biti problematično.

U Srpskoj pravoslavnoj crkvi „Dan“ nije mogao naći sagovornika koji bi želio da priča o ovoj temi, a svi očekuju da do potpisivanja Temeljnog ugovora dođe vrlo brzo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d bloggers like this: