Obilježavanje naselja i ulica privodi se kraju

    1 mjesec pre 645 pregleda Izvor: pljevlja.me

Nakon sprovedene tenderske procedure Opštine Pljevlja i prevazilaženja nepredviđenih okolnosti izazvanih epidemijom virusa Covid-19, tokom maja i juna ove godine intenzivirani su radovi na označavanju svih objekata na teritoriji grada, nakon čega nove brojeve u domaćinstvima dobijaju stanovnici seoskog i gradskog područja, a svih 158 naselja sa teritorije grada označeno je nazivima.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja, koji vrši nadzor nad izvođenjem ovih radova, od ukupno 148 ulica na gradskom području označeno ih je u potpunosti 109, postavljeno je oko 1000 tabli sa brojem objekta, dok preostalim ulicama, koje će u kratkom roku biti završene, nedostaje po nekoliko brojeva na objektima.

Od ukupno 158 naselja u ruralnom području do sada je označeno 111 naselja, a postavljeno oko 5000 tabli sa brojem objekta. “Radne grupe koje su zadužene za obilježavanje objekata na ruralnom područuju ulažu maksimalne napore da u što kraćem roku završe započeti posao i pored velike udaljenosti pojedinih naselja koja iznosi čak i do 80 kilometara od grada.

Zbog razuđenosti terena potrebno je mnogo više vremena kako bi se stiglo do objekta koji treba da bude obilježen”, saopšteno je iz Sekretarijata za stambeno – komunalne poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja.Sve angažovane ekipe (jedna na gradskom i tri na seoskom području) su svakodnevno na terenu i uz maksimalnu logističku pomoć od strane Opštine i predstavnika mjesnih zajednica ulažu napore da se ovaj posao izvrši u što je moguće kraćem roku.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6618 pregleda