Obraćanje predsjednika OO NSD-a Milana Lekića na vanrednoj sjednici SO

    2 godine pre 670 pregleda

Даме  и господо, поштовани грађани, није нама из Нове Српске Демократије био једини циљ да водимо расправу искључиво о помору рибе и еколошком инциденту који је направила ТЕ Пљевља у ноћи између 4. и 5. јула 2019.године.

Циљ нам је да говоримо о тровању животне средине у нашој општини (ваздуха, воде, земље), тровању и помору грађана Пљеваља.

Жељели смо на овај начин да упознамо пљеваљску, црногорску па и ширу јавност о дугогодишњем смишљеном (систематском) уништавању некада најразвијеније оппштине у Црној Гори и пете по развијености у бившој Југославији.

И то од кога – од сопствене државе! Због чега – због велике похлепе за профитом!

            Држава је зграбила: угаљ, струју, шуме, руде и све оно што је требало да доприноси развоју Пљеваља а оставила порезе, таксе, милостињу. Тако да умјесто да угаљ, струја, шуме, руде буду носиоци развоја Пљеваља постали су убице и гробари Пљеваља.

            Држава нам поставља директоре из других општина у компаније чији је већински власник држава и у лоповски приватизоване компаније пљеваљске ретарде које не интересују Пљевља колико ни лањски снијег и који се хвале да су извршили рационализацију радних мјеста, да су свели са 2200 радника у Руднику угља на 600 радника, да су у ТЕ свели са 460 на 160 радника, са 1200 у Велимиру Јакићу на 30-ак у Вектри Јакићу, са 440 у Шупљој стијени на 140 у Градир Монтенегру, док се на другој страни повећава број министарстава (тако да Црна Гора са 625 хиљада становника има 23 министарства а Њемачка са 83 милиона становника 15 министарстава) дирекција, агенција, установа, повећава се број запослених у администрацији у Никшићу и Подгорици у ЕПЦГ,  сам предсједник Скупштине ЦГ има 7-8 помоћника, хвале да су остварили велики профит а све на рачун здравља грађана Пљеваља.

            Компаније чији је већински власник држава и тајкунске компаније у нашој општини понашају се као држава у држави, не поштују законе, не поштују уговоре потписане са локалном управом.

            Замислите, поштовани грађани Пљеваља, да је ЕПЦГ-ТЕ Пљевља испунила своју обавезу из 1974.године коју је потписала са општином Пљевља, да изгради систем за топлификацију Пљеваља до 1982.године – колико би до данас било више живих Пљевљака, колико би данас било мање обољелих Пљевљака од карцинома и респираторних болести, колико би мање грађана напустило Пљевља, колико би се више вратило младих људи у Пљевља послије завршене школе.

            Захваљујући маћехинском односу државе према Пљевљима, силеџијском и бахатом понашању компанија, понизном и снисходљивом односу локалних функционера Пљевља су постала, нажалост „у свему прва“:

  • Пљевља су најзагађенији град, не у ЦГ и окружењу, већ су велики конкурент у Европи;
  • Пљевља су град са највећим негативним природним прираштајем;
  • Пљевља су град са највећим просјеком старости становника;
  • Пљевља су град са највећом стопом незапослености;
  • Пљевља су град са највећом депопулацијом;

Поштовани грађани, нико ме не може убиједити ни разувјерити да није неко Пљевља продао (жртвовао).

Нико ме не може убиједити и разувјерити да се не ради о предреферендумској трговини великог вожда и шефа хоботнице са националним мањинама.

Нико ме не може убиједити и разувјерити, поготову ако узмемо у обзир оно вијорење албанских застава, оно клицање ОВК, УЧК по Тузима, оно вијорење албанских застава по Гусињу, оно вијорење турских застава по Рожајама, оволика дискриминација већинског српског народа а фаворизовање мањинског бошњачког народа при подјели републичких локалних функција у нашој општини. Држава (власт) ништа не предузима да се не цртају неке нове границе по Црној Гори, што, сигурни будите, неће бити добро ни за кога осим за „вожда“ и његову хоботницу.

            И на крају, поштовани грађани Пљеваља,

Уколико мислимо зауставити овај пљеваљски суноврат, немојмо очекивати да ћемо то урадити преко министарстава, дирекција, агенција, локалних ДПС функционера, они то неће, неће да сијеку грану на којој сједе.

            Ми морамо све учинити да Пљевља представљају храбри, слободни људи који неће клечати пред подгоричком хоботницом, који ће под број један опремити универзалну лабораторију, оспособити људе за рад, охрабрити раднике службе за заштиту животне средине да раде свој посао, да подносе пријаве против оних који не поштују закон и оних који трују и уништавају животну средину. Ми морамо коначно знати колико нам је затрован ваздух, вода, земља, шта се вози из Градира за Пољску.

Морамо учинити све да Пљевља представљају слободни и храбри Пљевљаци који су спремни и на ванинституционалну борбу са својим грађанима за спас Пљеваља.

Морамо учинити све да Пљевља представљају слободни и храбри људи који су спремни да се боре за интересе Пљеваља и ван Црне Горе.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА НСД ПЉЕВЉА

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. septembar

19. septembra 2021. 21:55

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26093 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11625 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10791 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10153 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9347 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 8847 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8565 pregleda
%d bloggers like this: