Od danas policajci u svim školama u Srbiji

    1 godina pre 504 pregleda Izvor: rts.rs/cdm.me

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Danilo Stevandić, najavio je da će od danas tokom trajanje nastave u svim školama u Srbiji biti prisutni pripadnici policije, koji će preventivno djelovati.

“Već od osam sati, prije početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno djelovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje”, rekao je Stevandić za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika i ocijenio da će time biti obezbijeđeno da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbjednosti učenika i zaposlenih.

“Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci”, naveo je Stevandić.

On je dodao da će, osim u zonama škola, u narednom periodu biti pojačano angažovanje policijskih službenika na svim javnim mjestima gdje se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, željezničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.