Od danas toplije, od ponedjeljka ponovo promjenljivo

  • 2 sedmice pre
  • 145 pregleda
  • Izvor: rtcg.me
Processed with VSCO with m5 preset

Od danas u Crnoj Gori očekuje se postepeni porast temperature. U subotu i nedjelju, još bolje vremenske prilike a od ponedjeljka ponovo promjenljivo, najavio je meteorolog Branko Micev.

Micev je podsjetio da je mart mjesec poznat po naglim temperaturnim promjenama i promjenama vremenskih prilika. Tako je, kaže, bilo i ove godine.

“Početkom marta imali smo neobično toplo vrijeme i tempretura je prelazila 20 stepeni. I na sjeveru u području Žabljaka tempretura je dostizala 15-ti podiok dok je u Podgorici prelazila 20 stepeni”, podsjetio je MIcev.

Sada se, dodaje, desilo ono što je uobičajeno za naše područje za mart.

“Desio se prodor hladnog talasa i uslovio nagli pad temperature vazduha, čak do 20 odnosno 22 stepena”, kazao je.

Micev je istakao da je 23. mart ove godine na području Žabljaka bio rekordno najhladniji u posljednjih 60 godina.

“U Crnoj Gori bilo je i pojave snijega. Ove situacije su karakteristične za ovo doba godine na našem području”, dodao je Micev.

Već od danas, Micev je najavio postepeni porast temperature.

“Dolazi do priliva toplije vazdušne mase sa juga i porasta temperature vazduha. Danas će se u Crnoj Gori vrlo brzo naoblačiti, popodne biće slabih sniježnih padavina. Tako će biti i u četvrtak i petak, pretežno oblačno povremeno sa vrlo slabim padavinama, uglavnom kiša, u najvišim planinskim predjelima vrlo slab snijeg. U petak i tamo kiša”, najavio je Micev.

U subotu i nedjelju, kako je kazao, očekuju nas bolje vremenske prilike.

“U subotu, na jugu, možda, povremeno kratkotrajna kiša ali prilično toplije. U nedjelju više sunca i primjetno toplije a od ponedjelja ponovo poromjenljivo vrijeme”, kazao je Micev.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.