Od eko naknade legao prvi milion

    1 mjesec pre 194 pregleda Izvor: dan.co.me

Iz Opštine Pljevlja tvrde da je prva rata eko naknade uplaćena od strane Elektroprivrede, Rudnika uglja i Rudnika olova i cinka „Šuplja stijena” legla na račun. Iz lokalne uprave kažu da u ovoj godini po osnovu eko naknade treba da naplate 2.033 000 eura, da je obaveza Elektroprivrede da plati 1.014.547 eura, Rudnika uglja 734.101 euro i Rudnika „Šuplja stijena” 284.706 eura.

Predviđeno je da se naknada plaća u dvije jednake godišnje rate. Prva rata dospjela je na naplatu 31. jula, a druga dospjeva 30. novembra- kaže direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Dragomir Gospić uz pojašnjenje da je prva rata uplaćena i da je lokalni budžet prihodovao milion eura.

Za izvršnog direktora Ekološkog udruženja „Breznica” Milorada Mitrovića dobro je što je konačno ekološka naknada počela da se naplaćuje, ali smatra da sada treba voditi računa da novac ide za projekte za očuvanje životne sredine.

-Ne smije se dozvoliti da se novac troši oko naknade za isplatu plata opštinskih funkcionera i namještenika. Posebno se ne smije dozvoliti da novac bude oružje u rukama političkih i stranačkih aktivista za izborne prevare i manipulacije. Ova sredstva treba strogo namjenski trošiti i opredjeljivati ih za one sredine koje najviše imaju štete od rada rudnika i Termoelektrane, ali i od dalekovoda i mnoge druge infrastrukture. Kada to kažem prvenstveno mislim na naselje Šula. Od Rudnika „Šuplje stijene” se naplaćuje 284 hiljade eura. Taj novac do poslednjeg centa treba da se troši u Mjesnoj zajednici Šula, jer bi sve drugo bilo zloupotreba- naglašava Mitrović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6786 pregleda