Odbačena krivična prijava protiv Marka Kovačevića

    3 meseca pre 312 pregleda Izvor: RTNK

Osnovno državno tužilaštvo Nikšić odbacilo je krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

U dopisu koji je tužilac Dejan Đorojević uputio Kovačevićevom advokatu Savi Kostiću, a u koji je Portal RTNK imao uvid, navedeno je da su protiv predsjednika Opštine Nikšić krivične prijave podnijeli policija 5.jula ove godine i Aleksandar Zeković iz Podgorice 4.jula zbog krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore.

„Jer sam nakon završenog izviđaja u predmetu našao da ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio predmetno krivično djelo ili drugo krivično djelo za koje se godini po službenoj dužnosti“, naveo je Đorojević.

ODT je Kovačevića teretilo da je počinio krivično djelo „povreda ugleda Crne Gore“. Kovačević je početkom jula ove godine prisustvovao proslavi 13 godina rada Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić, gdje je tokom intoniranja himne Crne Gore, po ocjeni dijela javnosti, a potom i tužilaštva, imao sporan položaj prsta desne ruke. Kovačević je u više navrata demantovao da je imao bilo kakve skrivene namjere.

Nakon što je saslušan u policiji, ODT je pregledom spisa predmeta i video snimka sa proslave ocijenilo da se u Kovačevićevim radnjama „stiču elementi krivičnog djela povreda ugleda Crne Gore“.