Odbijen Šarićev zahtjev za izuzeće sudije, dobio i branioca

  • 9 mjeseci pre
  • 387 pregleda
  • Izvor: Novosti

Predsjednik Višeg suda u Beogradu odbio je novi zahtjev optuženog Darka Šarića za izuzeće sudije Siniše Petrovića, predsjednika sudskog vijeća koje Šariću sudi za pranje para u Srbiji, a koje ga je u decembru prošle godine osudilo na 15 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina.

Sud je takođe postavio Šariću branioca po službenoj dužnosti, pošto je Šarić prošle sedmice otkazao punomoćja svim svojim izabranim advokatima.

Međutim, iz prakse je poznato da advokat koji se naknadno uključuje u predmet, mora da se sa slučajem detaljno upozna, a ovaj postupak traje skoro devet godina, pa se očekuje da novi branilac traži vrijeme za pripremu odbrane i završnih riječi, čime se odlaže i donošenje prvostepene presude.

Šarić je prošle sedmice povukao punomoćje nekolicini svojih branilaca, bez čijeg prisustva suđenja ne mogu da se održavaju, jer je po zakonu prisustvo branioca obavezno.

Šariću ovo nije prvi put da otkazuje punomoćje advokatima.

On je i prošle godine otkazivao pa vraćao punomoćja svojim advokatima kada je, kako je tada rekao, takođe bio revoltiran radom sudskog vijeća u postupku za šverc kokaina, a isto vijeće mu sudi i u ovom postupku za pranje para.

Zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina Šarić je u decembru 2018. osuđen na 15 godina zatvora, a sada je u toku drugostepeni postupak po žalbama tužilaštva i odbrane

Pored Šarića za pranje para u Srbiji ubacivanjem “prljavog novca” u legalne tokove optuženo je još 16 osoba.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.