Odbijena žalba da se Veljoviću ukine zadržavanje do 72 sata

    1 mesec pre 325 pregleda Izvor: pobjeda.me

Savjetnik predsjednika Crne Gore Veselin Veljović uhapšen je juče ujutro zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, nakon čega je sinoć priveden osnovnom državnom tužiocu na Cetinju koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata.

To je potvrdio rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju Darko Milanović. 

On je kazao da je Osnovno državno tužilaštvo formiralo još jedan predmet u vezi jučerašnjih događaja na Cetinju, u kojem će ispitati da li je policija prekomjerno upotrebljavala silu.

– Takođe, ovo tužilaštvo formiralo je i predmet radi utvrđivanja da li su službenici Uprave policije na dane 4. i 5. septembra 2021. godine, prilikom protestovanja građana u prijestonici Cetinje zbog ustoličenja mitropolita Joanikija, izvršili neko krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti – navodi se u saopštenju ODT-a.

Branilac Veljovića, advokat Mihailo Volkov je kazao da je uložio žalbu na odluku tužilaštva i očekuje da će njegov klijent biti pušten da se brani sa slobode. Međutim, žalba je odbijena i danas će biti donijeta odluka da li će mu se odrediti pritvor.

– Rješenje o zadržavanju je donijeto po dva osnova: ponavljanjja krivičnog djela i uticaja na svjedoke. Moj klijent je dao detaljnu i konciznu odbranu, kojoj nije imalo što da se doda – kazao je Volkov koji je žalbu uložio sinoć u 20.20 sati, koja je odbijena.

Hapšenje Veljovića uslijedilo je ubrzo nakon što je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio snimak na svom Tviter nalogu na kojem se vidi kako Veljović pregovara sa policajcima.

Dugogodišnji policajac i bivši direktor Uprave policije, kako se vidi na snimku, mirno razgovara sa kolegama. U jednom trenutku dolazi do guranja mase gdje je Veljović u prvom redu i policije.

– Sad je valjda svima sve jasno! Apelujemo na mir i spuštanje tenzija – poručio je Abazović na Tviteru u 7.51 sat.

Nešto manje od sat, u 8.38 sati na Tviter nalogu premijer Zdravko Krivokapić objavio je fotografiju na kojoj gleda prenos sa Cetinja i saopštio da su po njegovom nalogu lisice na ruke stavljene Veljoviću protiv kojeg je nedavno podnio krivičnu prijavu zbog pozivanja na otpor. 

– Obavještavam javnost da su brzom akcijom policije, koju sam naložio, upravo stavljene lisice Veselinu Veljoviću – objavio je Krivokapić.

Veljović nije imao primjedbi na postupanje policije

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Zoran Čelebić i članovi tog tijela Aida Petrović i Aleksandar Mugoša obišli su Odjeljenje bezbjednosti Cetinje i posjetili sve zadržane osobe tokom jučerašnjih intervencija.

Oni navode da su tom prilikom razgovarali i sa savjetnikom predsjednika Crne Gore Veselinom Veljovićem koji, kako su naveli, nije imao primjedbi na postupanje policije.

– Delegacija Savjeta razgovarala je povjerljivo i direktno sa svih 14 zadržanih osoba među kojima i sa savjetnikom predsjednika Crne Gore Veselinom Veljovićem. Niko od njih nije imao primjedbe na postupanje policije i procesne radnje prema njima kao ni povodom tretmana u službenim prostorijama policije – navodi se u saopštenju Savjeta.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27469 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11728 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11086 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10428 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9836 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9324 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9071 pregleda
%d bloggers like this: