Odbijeno jemstvo za Petra Lazovića od 7,6 miliona eura

    4 meseca pre 233 pregleda Izvor: standard.co.me

Viši sud u Podgorici odbio je i posljednje ponuđeno jemstvo od 7.633.400 eura kojim su prijatelji porodice Petra Lazovića garantovali da ovaj optuženi službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost neće bježati i da će se odazivati svakom pozivu suda ukoliko mu se ukine pritvor.

Lazović se nalazi u pritvoru zbog optužbi Specijalnog tužilaštva da je kao pripadnik 11-člane kriminalne organizacije Radoja Zvicera zloupotrebom položaja učestvovao u švercu droge, cigareta i oružja.

Odluku o ponuđenom jemstvu od 7.6 miliona eura donio je sudija Višeg suda Zoran Radović.

Početkom aprila Viši sud je odbio prethodno ponuđeno jemstvo od 6,2 miliona eura.

Podsjetimo, Lazović je u pritvoru od 18. jula prošle godine. Tog dana je uhapšen u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Specijalno tužilaštvo podnijelo je krajem januara optužnicu protiv Lazovića i navodnih šefova kriminalnog kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Optužnicom su obuhvaćeni i policijski službenik Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.