Odbojkaši počeli pripreme za debi na EP

    2 godine pre 411 pregleda Izvor: OSCG

U Pljevljima se sinoć okupila odbojkaška reprezentacija Crne Gore, koja je tako počela pripreme za istorijski, prvi nastup ne Evropskom prvenstvu.

Na prozivci u Pljevljima u dogovoru sa stučnim štabom nije bio jedino Gojko Ćuk, koji će se reprezentaciji priključiti u četvrtak 1. avgusta. Na okupljanju u Pljevljima bio je i Luka Šuljagić, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao da se odazove pozivu selektora Veljka Bašića, ali je došao da pruži podršku saigračima.

Reprezentativce i stručni štab pozdravio je predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i poželio im uspješan rad na pripremama.

U Pljevljima su se okupili:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić; PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić; SREDNJI BLOKERI: Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić; KOREKTORI: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević; LIBERO: Nikola Lakčević. Gojko Ćuk se pridružuje u četvrtak.

Naša selekcija u Pljevljima će trenirati do 9. avgusta. Reprezentacija se nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. Toga dana počinje posljednja faza priprema, koja će biti odrađena u Verde Complexu u Podgorici, gdje će naš nacionalni tim boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.

Generalne probe za naš tim biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi proslavljeni crnogorski stručnjak Igor Kolaković. Iran je bio učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu je 8. selekcija na svijetu. Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra, a sa našom reprezentacijom odigraće nekoliko pripremnih utakmica i obaviti nekoliko zajedničkih treninga.

Sve pripremne mečeve naša selekcija igraće u Verde Complexu.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. – 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a sa nama u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27468 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11863 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11727 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11085 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10427 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9835 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9322 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9068 pregleda
%d bloggers like this: