Odbornici SO Pljevlja o novim Odborima direktora i savjetima lokalnih preduzeća raspravljaće tek 2. juna

    12 meseci pre 949 pregleda Izvor: dan.co.me

Na sjednici Skupštine opštine Pljevlja koja će se održati u ponedjeljak, 29. maja, neće se naći one tačke dnevnog reda koje se odnose na izbor novih odbora direktora i savjeta lokalnih preduzeća i ustanova. O pomenutim predlozima će se raspravljati na sjednici lokalnog parlamenta koja će se održati 2. juna. Ova tačka dnevnog reda odložena jer još uvijek nijesu stigli predlozi ko će u odborima direkotra i svjetima lokalnih preduzeća i ustanova zastupati zaposlene. Radnici lokalnih preduzeća i lokalnih ustanova do utorka, 30. maja, treba da utvrde svoje predloge, nakon čega će se ići na komletiranje odbora direktora i savjeta.Na sjednici lokalnog parlamenta, koja će se održati 29. maja, biće izabrani skupštinski odbori i druga radna tijela čime će se stvoriti uslovi za nesmetan rad Skupštine opštine.

Podsjećamo, tokom prošle sedmice utvrđeni su kandidati za članove odbora direktora lokalnih preduzeća i kandidati za članove savjeta javnih ustanova, koje predlaže osnivač, odnosno lokalna uprava. Očekuje se, tokom naredne sedmicve da će biti utvrđeni i predlozi zaposlenih, a potom će se na novoj sjednici lokalnog parlamenta konačno izvršiti izbor novih odbora direktora i savjeta lokalnih preduzća i ustanova čime će započeti i promjene u upravljačkoj strukturi jer su direktori javnih preduzeća i ustanova i dalje iz redova Demokratske partije socjalista i njihovih koalicionih partnera, Soicijdemokrata i Bošnjačke stranke.

Inače, krajem aprila, nakon šest mjeseci od lokalnih izbora, odbornici novog saziva Sklupštine opštine Pljevlja za novu predsjednicu lokalnog parlamenta izabrali su Jovanu Tošić iz redova Demokratske Crne Gore. Par dana kasnije lokalni parlament je, iz redova Nove srpske demokratije, za predsjednika Opštine Pljevlja izabrao Darija Vraneša.

Kandidati koje je utvrdio Odbor za izbor i imenovanja

Na prošlonedjeljnjoj sjednice Odbora za izbor i imenovanje Skupštini opštine Pljevlja za članove novog odbora direktora „Grijanja“ predloženi su: Predrag Cvijović, Vojislav Zindović i Radmila Rovčanin. Za članove odbora direktora „Čistoće“ predloženi su: Vladeta Kankaraš, Srđan Pivljanin i Milovan Gogić,a za članove odbora direktora „Vodovoda“ Miroslav Anđelić, Ana Popadić i Miroslav Drobnjak. U „Komunalnim uslugama“ za nove članove odbora direktora prdloženi su: Dušan Jović, Dragana Čolović i Andrija Stanić, a u „Centru za sport i rekreaciju“ Dražen Petrić, Vladan Vučetić, Milan Unković i Darko Palibrk. Za članove Savjeta Narodne biblioteke „Stevan Samardžić“ predloženi su: Milena Pavlović, Jelena Drobnjak, Jelena Tomčić i Milutin Petrović, a u Zavičajnom muzeju Luka Cvjetić, Miloš Vraneš, Ana Drobnjak i Bojana Šljivančanin. U Umjetničkoj galeriji „Vitomir Srbljanović“ za članove Savjeta predloženi su: Milanka Jović, Radoje Rondović, Milijana Tešović i Tamara Janjić. Velibor Pupović, Tijana Laković, Mira Pejatović i Luka Kovačević su predloženi za članove Savjeta Centra za kulturu.