Odluka Opštine Pljevlja o prihvatanju mjera u cilju umanjenja negativnih ekonomskih posledica usled epidemije Covid 19 u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći

    1 mesec pre 370 pregleda Izvor: pljevlja.me

Rješenjem Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije od 22. oktobra 2020. godine u postupku ocjene usklađenosti po prijavi državne pomoći podnijetom od strane Opštine Pljevlja, utvrđeno je da je Odluka o prihvatanju mjera Opštine Pljevlja u cilju umanjenja negativnih ekonomskih posledica po građane i privredu izazvanih epidemijom zarazne bolesti Covid 19 – u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći, koju je Skupština opštine Pljevlja usvojila na sjednice održanoj 15. juna 2020. godine.

Prema rješenju Savjeta Opštini Pljevlja se nalaže da prilikom dodjele državne pomoći poštuje maksimalni ukupni iznos pomoći po preduzeću koji je propisan Zakonom o kontroli državne pomoći. Pomoć se može dodijeliti u obliku direktnih bespovratnih sredstava, poreskih olakšica i povoljnih uslova plaćanja ili u drugim oblicima, kao što su otplate, jemstva, zajmovi i vlasnički kapital, pod uslovom da ukupna nomilnalna vrijednost takvih mjera na prelazi ukupnu gornju granicu propisanu Zakonom. Takođe, kako bi se osiguralo poštovanje ukupne gornje granice, Opština Pljevlja je u obavezi da primjeni načelo kumulacije svih državnih pomoći i poštuje ograničenja koja su sadržana u Privremenom okviru mjera državne pomoći u svrhu podrške ekonomiji u aktuelnoj pandemiji Covid 19.

Podsjećamo da je Odlukom o prihvatanju mjera Opštine Pljevlja u cilju umanjenja negativnih ekonomskih posledica po građane i privredu izazvanih epidemijom zarazne bolesti Covid 19 predviđen niz mjera kojim će se državna pomoć dodijeliti putem direktnih bespovrantih sredstava i putem odlaganja potraživanja, i to, po osnovu direktnih bespovratnih sredstava, ukupno 220.000 eura, i po osnovu odlaganja poreskih potraživanja ukupno 1.000.000 eura.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6952 pregleda