ODLUKA UO RSCG-A / Prekinuta i poništena rukometna sezona

  • 1 mjesec pre
  • 176 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore odlučio je da prekine sezonu.

Neće biti šampiona u seniorskoj konkurenciji, već će sve biti poništeno, a od nule će se krenuti na početku sezone 2020/21.

Neće biti ispadanja ni promocije u viši rang, u evropski mkupovima igraće klubovi koji su tu mogućnost imali i u ovoj sezoni.

Za klubove je posebno bitno to što će se uplaćene kotizacije za ovu sezonu računati i za narednu.

Kup takmičenja u obije konkurencije održaće se u septembru ove godine.

U obrazloženju odluke navodi se da je privremenim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, između ostalog zabranjeno održavanje sportskih manifestacija, okupljanje u zatvorenim i otvorenim javnim mjestima, rad otvorenih i zatvorenih objekata za sport, međugradski saobraćaj, prisustvo na javnim površinama više od jednog lica, u roku dok postoji opasnost od unošenja, odnosno širenja zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID 19).

S obzirom, na neizvjesnost ublažavanja, odnosno konačnog ukidanja navedenih mjera, RSCG ne može sa sigurnošću predvidjeti rok za obezbjeđivanje uslova za nastavak liga u svim kategorijama za sezonu 2019/2020. U cilju nastavka poštovanja mjera i prvenstveno očuvanja zdravlja naših sportista RSCG je razmotrio praksu nacionalnih federacija Evrope i regiona koje su donijele iste ili slične odluke u vezi statusa sezone 2019/2020.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.