Odlukom ministarstva, Albin Kondo ipak nije više v.d. direktor OŠ „Boško Buha“ u Pljevljima

    2 meseca pre 2057 pregleda Izvor: PV Informer

Iako su nedavno pojedini mediji prenijeli informaciju da je Albin Kondo ostao na mjestu vršioca dužnosti direktora u OŠ „Boško Buha“ u Pljevljima, na kraju se ispostavilo da ta informacija nije tačna, jer je školi iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore stigla zvanična informacija 12. jula o razrešenju starog v.d. direktora, iako mu nije bio istekao mandat.

Takođe je iz nadležnog ministarstva stigla informacija o naimenovanju prof. Boriše Golubovića za novog v.d. direktora OŠ „Boško Buha“ u Pljevljima. Novi v.d. direktora dolazi sa mjesta profesora iz pjevaljske Srednje stručne škole i prosvjetni je radnik sa višedecenijskim iskustvom u prosvjetnoj djelatnosti.

Redakcija portala je kontaktirala prof. Borišu Golubovića novog v.d. direktora osnovne škole „Boško Buha“ i od njega dobila potvrdu da je informacija o njegovom naimenovanju na novo radno mjesto stigla 12. jula, a da je zvanično stupio na novu funkciju 23. jula ove godine.

Golubović smatra da je stupio na novu dužnost u školi sa izuzetno divnim kolektivom i sa kvalitetnim obrazovnim kadrom i dobrim uslovima za rad. Od starog vršioca dužnosti je upoznat sa svim u prethodnom periodu realizovanim projektima i nekim projektima koji su urađeni i za koje ostaje da se realizuju. Pohvalno je da prilikom stupanja na novo radno mjesto nije zatekao dugovanja prema dobavljačima. Osnovni trenutni planovi u radu se odnose na realizaciju projekata koji su plaćeni, a odnose se na realizaciju rekonstrukcije poda fiskulturne sale i zamjene elektroinstalacije u čitavoj školi.

Takođe planira da u razgovoru sa roditeljima sa područja Komina, Kalušića i Židovića apeluje da se djeca sa tog područja školuju u OŠ „Boško Buha“, a ne u nekim drugim osnovnim školama. Stari v.d. direktor škole će i dalje ostati da radi u školu na mjestu nastavnika fizičkog obrazovanja, a od njega takođe očekuje saradnju kao čovjeka sa iskustvom na ovim poslovima u vezi poslova koji su realizovani u prethodnom periodu i koji su ostali za realizaciju.

Redakcija Portala je kontaktirala i Albina Konda, sad već bivšeg vršioca dužnosti direktora ove osnovne škole i od njega dobila informaciju da je prije raspusta u školi, na sjednici nastavničkog vijeća dobio stopostotnu podršku od svih zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi za nastavak rada na mjestu v.d. direktora škole. Smatra da je bespravnom odlukom nadležnog ministarstva smjenjen sa te funkcije, iako je i na nastavničkom vijeću škole saopštio da po završetku mandata neće konkurisati za mjesto direktora škole.

Takođe navodi da je novog vršioca dužnosti direktora škole upoznao sa svim onim što je do sad urađeno u matičnoj školi i područnim odjelenjima. Sa ponosom ističe da je novom v.d. direktora ostavio potpuno renoviranu školu sa odličnim uslovima za rad, odličnim obrazovnim kadrom i što je izuzetno važno kolektiv u kome postoji duh zajedništva, ljudske tolerancije i izuzetnog profesionalnog obrazovnog odnosa prema radnim obavezama. Novom v.d. direktora je u skladu sa pozitivnim poslovanjem ostavio pozitivan saldo na računu škole, bez bilo kakvog dugovanja prema dobavljačima. Novom v.d. direktoru škole je poželio mnogo uspjeha u daljem radu.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 27. septembar

26. septembra 2021. 23:12

Biografija vladike Metodija

26. septembra 2021. 19:17

SD Krivokapiću: Je li vas sramota?

26. septembra 2021. 17:07

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26389 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11671 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11017 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10373 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9597 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8624 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda
%d bloggers like this: