ODRŽANA RADIONICA-„DIGITALNA TRANSFORMACIJA – SAD ILI ODMAH“

    2 godine pre 326 pregleda Izvor: sajt Opštine Pljevlja

U organizaciji Odbora za digitalnu transformaciju Asocijacije menadžera Crne Gore i Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja danas (19. jul 2019. godine) je u Pljevljima održana radionica „Digitalna transformacija – sad ili odmah“.

Na skupu je bilo riječi o tehnološkom vremenu sadašnjice, značenju i ciljevima digitalne transofmacije, dobrim primjerima uspješne digitalne transformacije u svijetu kao i Crnoj Gori, kao i o aktuelnim izazovima informacione bezbjednosti.

Radionici su prisustvovali predstavnici Opštine Pljevlja, lokalnih preduzeća i ustanova, kao i privrednici iz Pljevalja. 

Predsjednik Opštine Pljevlja g-din Igor Golubović, u svom pozdravnom govoru, je  istakao da je proces digitalne transformacije nezaustavljiv i da je to područje sa najviše izazova, ali ujedno i ono koje najviše obećava. Naglasio je da je neophodno da ovaj proces kvalitetno pratimo i budemo na visini zadatka kako bi ispunili krajnji cilj, a to je savremena lokalna samouprava u službi građana, privrednih subjekata i organizacija.

“Suorganizacijom ovog događaja i planiranjem narednih u ovom duhu, opštinska vlast želi da pokaže da je digitalna transformacija lokalne samouprave jedan od važnih ciljeva, ali i da podstakne i pokrene ostale relevantne privredne i društvene faktore da i sami pokrenu ovaj proces, kako bi svi shavtili da IT nije trošak već investicija u stvaranju efikasne, jeftine i konkurentne poslovne sredine”- naglasio je predsjednik Golubović.

Radionicu su vodili eminentni stručnjaci u Crnoj Gori iz ove oblasti – Vladan Tabaš, Stevan Ljumović i Dragoslav Kenjić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20815 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: