ODRŽANA RADIONICA-„DIGITALNA TRANSFORMACIJA – SAD ILI ODMAH“

  • 10 mjeseci pre
  • 232 pregleda
  • Izvor: sajt Opštine Pljevlja

U organizaciji Odbora za digitalnu transformaciju Asocijacije menadžera Crne Gore i Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja danas (19. jul 2019. godine) je u Pljevljima održana radionica „Digitalna transformacija – sad ili odmah“.

Na skupu je bilo riječi o tehnološkom vremenu sadašnjice, značenju i ciljevima digitalne transofmacije, dobrim primjerima uspješne digitalne transformacije u svijetu kao i Crnoj Gori, kao i o aktuelnim izazovima informacione bezbjednosti.

Radionici su prisustvovali predstavnici Opštine Pljevlja, lokalnih preduzeća i ustanova, kao i privrednici iz Pljevalja. 

Predsjednik Opštine Pljevlja g-din Igor Golubović, u svom pozdravnom govoru, je  istakao da je proces digitalne transformacije nezaustavljiv i da je to područje sa najviše izazova, ali ujedno i ono koje najviše obećava. Naglasio je da je neophodno da ovaj proces kvalitetno pratimo i budemo na visini zadatka kako bi ispunili krajnji cilj, a to je savremena lokalna samouprava u službi građana, privrednih subjekata i organizacija.

“Suorganizacijom ovog događaja i planiranjem narednih u ovom duhu, opštinska vlast želi da pokaže da je digitalna transformacija lokalne samouprave jedan od važnih ciljeva, ali i da podstakne i pokrene ostale relevantne privredne i društvene faktore da i sami pokrenu ovaj proces, kako bi svi shavtili da IT nije trošak već investicija u stvaranju efikasne, jeftine i konkurentne poslovne sredine”- naglasio je predsjednik Golubović.

Radionicu su vodili eminentni stručnjaci u Crnoj Gori iz ove oblasti – Vladan Tabaš, Stevan Ljumović i Dragoslav Kenjić.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.