Mali Oglasi
EXIT

Odupri se odustao od prelaska u NVO

  • 3 mjeseca pre
  • 132 pregleda
Džemal Perović

Lider pokreta “Odupri se” Džemal Perović kazao je da su početkom sedmice započeli individualne pregovore sa predstavnicima opozicionih partija oko daljeg djelovanja i najavio nastavak protesta. On je saopštio da pokret “Odupri se” ipak neće postati nevladina organizacija (NVO), kako je to ranije bilo najavljeno.

“Glavni razlog što smo odustali od preregistracije u nevladinu organizaciju je što NVO ne obuhvata svu širinu građanskog pokreta, a i naročito zbog načina na koji javnost u Crnoj Gori percipira nevladine organizacije. Tako da još uvijek tražimo način formalizacije organizacione strukture, a da to ne bude NVO. Sad razmišljamo u pravcu da to bude samo široki građanski pokret, ali o tom potom, vidjećemo još kako ćemo sve odraditi”, kazao je Perović.

On je istakao da pokret “Odupri se” vrijedno radi iako se to na terenu možda ne vidi.

“Tokom nedjelje smo započeli pojedinačne razgovore sa opozicionim političkim partijama, a očekujemo da ih zaokružimo do kraja sedmice. Tema razgovora je Sporazum o budućnosti i stepen privrženosti tom dokumentu, naročito stavu 1, koji se tiče formiranja vlade građanskog jedinstva koja će djelovati u ograničenom mandatu, a čiji će osnovni zadatak biti da omogući uslove za održavanje fer i slobodnih izbora, a još i više stavka sporazuma koja podrazumijeva bojkot svih narednih parlamentarnih, lokalnih i preds jedničkih izbora ukoliko se ne ispuni neophodni uslov u vidu uspostavljanja tehničke vlade kao jedinog pravno-političkog garanta za fer i slobodne izbore”, rekao je Perović.

On je naglasio da ni najmanje ne sumnja da će započeti posao izvesti do kraja i da će osloboditi građane od koruptivne vlasti u čijim smo kandžama preko 30 godina.

Podrška protestu na Sinjajevini

Članovi pokreta “Odupri se” najavili su podršku protestnom okupljanju u petak, 12. juda, na Savinim vodama pod sloganom “Sačuvajmo Sinjajevinu”.

Perović je kazao da je svaki građanski protest borba svih zajedno i da moraju biti jedni uz druge.

“U petak smo na Sinjajevini, a već u subotu organizujemo karavan “Odupri se” po sjeveru Crne Gore, kao što smo to i ranije činili po cijeloj Crnoj Gori. A ako uspijemo da organizujemo sve, možda u subotu veče bude i neki protest u Nikšiću”, rekao je Perović.

Copyright © 2019 PV Informer. Sva prava zadržana.