Odžić o sjednici Odbora: Milović pobjednik dana sa najviše krimi-konekcija, Abazović ne zaostaje

    3 sedmice pre 246 pregleda Izvor: adria.tv

Posljednji Odbor za bezbjednost je više ličio na poligon za nadmetanje ko od prisutnih ima bolje konekcije sa kriminalnim grupama, nego na ozbiljno tijelo zaduženo da štiti građane i državu od djelovanja kriminalnih grupa. Epilog cjelodnevne graje je samo jedan – ni ova, ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa, saopštio je danas zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije Petar Odžić.

“Običan gledalac bi mogao zaključiti da kao pobjednik dana izlazi ministar Milović sa najviše krimi-konekcija i povezanosti sa kriminalnim djelima iz prošlosti. Međutim, iz optužbi se vidi da za njim ne zaostaje ni bivši premijer Abazović, sa svojim pulenima Milošević-Adžić. Relacije je javno potvrdio i šef SPO Šuković, sa svojim rođačkim i kumovskim linijama”, navodi Odžić.

Ipak, dodaje, čuli smo da postoje i druge razlike.

“Navodno podržavaju različite klanove. I tu je prije svega i ključni razlog svađe, jer da su na istom platnom spisku, jasno je da se ne bi javno svađali i iznosili krivična djela pred lice javnosti”, ističe Odžić.

Kako dodaje, najveća rasprava se vodila na relaciji PES-URA.

“Jednima se pripisuju bratski odnosi sa Kavčanima, a drugima sa Škaljarcima. Za vrijeme trajanja te višesatne borbe, Demokrate su po običaju govorile o čojstvu i junaštvu, Jole Vučurović o rekonstrukciji Vlade, dok je Milan Knežević recitovao poeziju i pomagao Dritanu sa padežima. Jedino čudi zbunjenost parlamentarne opozicije koja je sve pratila u šoku i nevjerici”, kaže Odžić.

Sve u svemu to je, dodaje, veoma mučna slika bezbjedonosnog sektora.

“Koja, umjesto kriminalcima, utjeruje strah u kosti običnom građaninu, koji posle Odbora za bezbijednost, sa pravom ne vjeruje u postojanje institucija sistema. Naročito kada vidimo i stav premijera na svečanosti povodom 100 dana vlade, koji se ponaša kao da ne zna da se održao Odbor ili da se to dešava u nekoj drugoj državi”, navodi Odžić.

Kako kaže, predstoji nam puno posla kako se ovakve i slične situacije ne bi dešavale.

“I kako bi u narednom periodu dokazali i građanima i međunarodnim partnerima da ova zemlja može da se izbori protiv korupcije i organizovanog kriminala”, poručuje zamjenik predsjednika SDP-a.