Ogromno interesovanje Rusa za Crnu Goru

    1 dan pre 131 pregleda Izvor: cdm.me

Za Crnu Goru tokom predstojeće ljetnje turističke sezone vlada ogromno interesovanje ruskih turoperatora i kompanija, saopštila je Ivana Đurović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Kaže da je više nego ikad uvjerena da će Crna Gora ostvariti 60 do 65 odsto prometa iz rekordne 2019. godine.

Ona je saopštila kako očekuje da se uskoro obnove direktni letovi između Crne Gore i Rusije, te da ruske aviokompanije u kontinuitetu posljednjih mjeseci dobijaju tehničke dozvole za letove.

“Nadam se da će želja ruske turističke privrede i ruskih građana uticati na to da se na sljedećem sastanku u toj zemlji donese odluka da se obnovi aviolinija sa Crnom Gorom”, kazala je Đurović.

Kazala je da oko 30-ak aviokompanija sada realizuje letove prema Tivtu, a 15-ak prema podgoričkoj vazdušnoj luci.

“Taj broj će svakako biti veći. Svjedoci smo da ove godine aviokompanije malo kasnije potvrđuju najave aerodromima. Mogu da izrazim zadovoljstvo zbog početka rada nove nacionalne aviokompanije Air Montenegro”, istakla je Đurović.

Turisti sa tržišta Zapadne Evrope su, kaže Đurović, malo oprezniji, ali se očekuje njihova dobra posjeta tokom jula i avgusta.

“Grupe Francuza su već u Crnoj Gori, počeli su da stižu sa grupama poljskih građana pa i sa te strane možemo biti zadovoljni”, istakla je ona.

Đurović kaže da su fokusirani na tržište regiona i zemalja Istočne Evrope.

Očekivanja su velika i od nacionalnog avioprevoznika, kaže Đurović, i napominje da će već danas na tivatskom aerodromu biti odrađene dvije rotacije Er Montenegra, navodeći da će se uskoro pridružiti i drugi avion u floti.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22205 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7644 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: