OO SNP PLJEVLJA: Izražavamo razumijevanje za reakcije građana koje su uslijedile nakon imenovanja Đurđevića

    2 meseca pre 1632 pregleda Izvor: PV Informer

Imenovanje Harisa Đurđevića na mjesto novog načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja, izazvalo je negativne reakcije velikog broja građana ovog grada što je rezultiralo večerašnjim okupljanjem ispred zgrade pljevaljske policije. Tokom dana pojavio se i proglas grupe građana u kojem se oštro osuđuje ovakav potez Ministra unutrašnjih poslova i Direktora uprave policije uz navođenje niza argumenata protiv imenovanja Đurđevića na ovakvo odgovorno mjesto koje je kao malo koje drugo pod lupom javnosti.

OO SNP-a Pljevlja smatra neophodnim da se javno oglasi ovim povodom i da pozove građane Pljevalja na mir, a prije svega na očuvanje međunacionalne i međuvjerske tolerancije izražavajući razumijevanje za reakcije koje su uslijedile nakon pomenutog imenovanja.

Smatramo da prilikom imenovanja gospodina Đurđevića na mjesto prvog čovjeka pljevaljske policije nije ispoštovan duh zakona i obavezno pravilo koje važi u svim demokratijama, a to je da se na odgovorna mjesta u službi policije ne postavljaju politički angažovane osobe što se ne može odnositi na gospodina Đurđevića koji je kao dugogodišnji vojnik DPS-a poznat pljevljacima po svojim, u najmanju ruku neprikladnim i neprofesionalnim stavovima, prema događajima koji su prethodili padu diktature DPS-a. Đurđević je posebno poznat po svojim stavovima o učesnicima litija koje je i javno prozivao i omalovažavao značaj ovih narodnih protesta. Sasvim je jasno da imenovanje ovakvih lica na mjesta koja zahtijevaju potpunu objektivnost i nepristrasnost prestavlja loš i neprofesionalan, da nekažemo zlonamjeran potez.
Nećemo da vjerujemo da nova crnogorska vlast čiji dio je i SNP na ovako neodgovoran način postavlja visoke državne službenike ne vodeći računa o posledicama takvih odluka i zanemarujući iskazanu političku volju građana Pljevalja na prethodnim parlamentarnim izborima. Ako su Pljevljaci tom prilikom svojim glasovima iskazali dvotrećinsku volju da vlast DPS-a ode u političku istoriju samim tim su kazali da istim putem treba da odu i funkcioneri i kadrovi te partije, a ne da dobijaju unapređenja i priliku da odlučuju o sudbini svih građana Pljevalja.

OO SNP PLJEVLJA

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22203 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: