Opština Pljevlja razmatra rješavanje ekoloških problema kotlarnice u Skerlićevoj ulici

  • 8 mjeseci pre
  • 256 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Predsjednik Opštine je na konferenciji za novinare između ostalog saopštio da su gradsku kotlarnicu u Pljevljima, koja je jedan od najvećih zagađivača u gradu, nedavno obišli predstavnici jedne njemačke renomirane firme.

„Mislim da ćemo uskoro imati tehničko rješenje i finansijski iskaz tog rješenja na koji način u najskorijem roku možemo da smanjimo, odnosno dovedemo emisiju praškastih materija iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici u zakonom propisane norme.

Takođe, želim da naglasim da će preduzeće DOO “Grijanje” u narednom periodu biti jedan od nosilaca realizacije projekta toplifikacije grada. Podsjetiću da je EPCG kroz ekološku rekonstrukciju predvidjela izgradnju baznog izvora toplote i dodatnih 2,5 miliona za izgradnju primarnog toplovoda do grada.

Takođe, EPCG je novac opredijeljen za zaštitu životne sredine u Pljevljima opredjelila za uspostavljanje mjera energetske efikasnosti za objekte koji se griju iz gradske kotlarnice u Skerlićevoj ulici. Za sve treba vremena. Sada se stiču uslovi da na jedan kompleksan način nađemo rješenje problema u dijelu zagađenja vazduha“, saopštio je predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.