Optimističan ishod razgovora predstavnika radnika DOO “Grijanje” sa rukovodstvom opštine Pljevlja

  • 5 mjeseci pre
  • 935 pregleda
  • Izvor: PV Informer

Predstavnici radnika DOO “Grijanje” danas su održali sastanak sa rukovodstvom Opštine Pljevlja na čelu sa Predsjednikom opštine, i V.D. Izvršnog direktora a tema razgovora je bila isplata 11 zarada koje DOO “Grijanje” Pljevlja duguje zaposlenima.

Zaposleni se prevashodno zahvaljuju Predsjedniku opštine na gostoprimstvu i što je konačno neko uvažio njihov glas i posvetio pažnju njihovim problemima.

Nakon predočenih problema koje zaposleni u ovom društvu imaju, kao i najavljenog štrajka do isplate svih zaostalih zarada, predsjednik Opštine je izjavio da je oko većine tema bio pogrešno i nedovoljno informisan kako od strane svojih najbližih saradnika iz opštine, tako i od rukovodstva Društva. Dalje je izjavio da će opština izaći u susret zahtjevima radnika na način što će do petka biti isplaćena jedna zarada, te da će ubuduće zaposlenima zarade biti isplaćivane svaki mjesec a dok će za zaostale zarade opština napraviti plan isplate, te uz isplatu redovnih mjesečnih zarada, isplaćivati i zaostale.

Predstavnici zaposlenih na sastanku su predočili da će o svemu odlučiti na radničkom zboru koji će vjerovatno zakazati za srijedu, na kojem će od Predsjednika opštine tražiti da im pisanim putem dostavi plan isplate zaostalih zarada, iza koga će on stajati kako rječju tako i svojim potpisom, a nakon toga odlučiti da li je ta ponuda prihvatljiva za njih, ili će krenuti u organizaciju štrajka.

Takođe, nadamo se da do štrajka neće doći, jer to nije u interesu ni nama, ni građanima, a ni rukovodstvu Opštine Pljevlja – stoji u saopstenju predstavnika radnika DOO “Grijanje” poslije jutros odrzanog sastanka sa rukovodstvom opstine.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.