Orban: Kredit za sklapanje braka, otpis duga nakon trećeg djeteta

  • 2 mjeseca pre
  • 684 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je niz povlastica za porodice kako bi podstaknuo demografski rast, istovremeno oštro kritikujući proimigrantsku politiku EU-a i mađarsku opoziciju.

Nove mjere uključuju veći zajam za porodice sa najmanje dvoje djece da bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, zatim subvencije za kupovinu automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvoro djece. Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam 36.000 eura, trećina zajma biće oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav će biti otpisan nakon rođenja trećeg djeteta.

Za mađarsku opoziciju je rekao da su „šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju Džordž Soroš i birokrate Evropske unije“.

“Sve manje i manje djece rađa se u Evropi. Zapad misli da je migracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu“, rekao je Orban poručivši: „Nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca“.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.