OTAŠEVIĆ : Nastaviće se sadnja drvoreda u centralnoj pljevaljskoj ulici

    1 godina pre 528 pregleda Izvor: PV Informer

Prema izjavi Olgice Otašević, rukovodioca u radnoj jedinici „Zelenilo“ u ovog godini se planira nastavak sadnje drvoreda u centralnoj pljevaljskoj ulici, od hotela Pljevlja pa do Zelengore. Radiće se na nastavku sadnje kuglastog javora.

U Zelenilu planiraju da i u ovoj godini u užoj gradskoj zoni nastave sadnju drveća i ukrasnog šiblja. Dio materijala za sadnju već imaju od prošle godine, a dio mladih sadnica će biti i nabavljen. Radi se o sadnicama kestena,javora,jasena i katalpe.

U toku jučerašnjeg dana radilo se na orezivanju krošnji drveća u Tršovoj ulici, a narednih dana će biti nastavljeno i na krošnjama drveća u ostalim ulicama u užem dijelu grada.

Istovremeno ovih dana se radilo na uklanjanju drveća koje je nedavno palo pod teretom snijega u parkovima „Vodice“ i „Stražica“. Radi se i na čišćenju parkova i opravci parkovnog mobilijara.

Ovih dana se radilo i na nabavci cvjetnih aranžmana koji će biti zasađeni u skladu sa vremenskim prilikama. Ipak trenutni prioritet je uređenje gradskih trgova i gradskih parkova.