Otilovićko jezero čuvaju sa dva čamca

  • 6 mjeseci pre
  • 485 pregleda
  • Izvor: Dan

SPORTSKI RIBOLOVAČKI KLUB „LIPLJEN“ DOBIO PLOVILO NA ELEKTRIČNI POGON

Savez sportskih ribolovnih organizacija Crne Gore, na osnovu donacije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, dao je na korišćenje ribočuvarskoj službi SRK „Lipljen“ nov čamac sa motorom na električni pogon. Iz „Lipljena” poručuju da će im čamac dobro doći da pojačanu ribočuvarsku službu.

-Na jezeru smo posjedovali jedan gumeni čamac na motorni pogon, a sada ćemo imati još jedan čamac. Na početku ljeta smo imali jedno lice uhvaćeno na licu mjesta sa mrežama u krivolovu, a sada je sigurno da ćemo još bolje čuvati jezero od krivolova. Želja nam je da unaprijed spriječimo svaku vrstu krivolova.

Čamac će nam poslužiti kako za ribočuvarsku službu, tako i kao mogućnost za razvoj ribolovnog turizma na Otilovićkom jezeru, sa mogućnošću obavljanja sportskog ribolova iz čamca. Posebno treba akcenat staviti na to da je čamac na električni pogon, što govori o aspektu zaštite kvaliteta vode Otilovićkog jezera, jer iz ove akumulacije se grad napaja vodom za piće. Apelujemo i na druge korisnike čamaca na jezeru da pređu na električni pogon radi navedenih razloga – kaže Vaso Knežević, predsjednik SRK „Lipljen”.

Knežević je kazao da je Otilovićko jezero izuzetno bogato ribom i da je do 2022. godine strogo zabranjeno izlovljavanje mladice, a nakon isteka tog roka odlučiće se da li će zabran lova na mladicu biti produžen.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.