Otkrio dilersku mrežu iz Kolumbije i Crne Gore

    11 mjeseci pre 770 pregleda Izvor: cdm.me

Tivćanin S.P. koji je uhapšen kao član kriminalne grupe koja se bavila švercom kokaina, priznao je krivicu, a tužilaštvo  lanira da mu dodijeli status svjedoka saradnika. Prema nezvaničnim informacijama Dana, on je do detalja opisao ulogu svih članova međunarodne kriminalne grupe.

Navodno, on je ispričao da su u više navrata iz Kolumbije nabavljali kokain u manjim količinama, kako ne bi izazvali sumnju. SDT je interesovalo ko im je dopremao drogu i koji pomorci su učestvovali u tome. Jedan od uslova SDT bio je i da S.P. otkrije kompletnu dilersku mrežu na Primorju. Kako Dan saznaje, on će biti ponovo saslušan, a nakon toga će Viši sud cijeniti njegov iskaz i donijeti konačnu odluku već tokom naredne nedjelje.

Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali akciju “Manjifiko” i na taj način prekinuli međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru. Krivičnim prijava je obuhvaćeno ukupno 11 lica, od kojih je do sa da uhapšeno sedam. U ovoj akci ji uhapšeni su Miloš Petrić, Đuro Perović, Miloš Perović, Srđan Pavlović, Toni Petković i Rade Samardžić, dok su Dragan Miletić i Danilo Đurović u bjekstvu. Na slobodu je pušten Božidar Božović jer tužilac nije predložio pritvor za njega.

Istražitelji sumnjaju da je Đurović bio na čelu ove kriminalne organizacije.

Advokat Ratko Pantović potvrdio je za Dan da brani šestoricu osumnjičenih i da su svi oni na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu negirali krivicu.

Novac od kriminala ubacivali u legalne tokove

Policija je obavila pretres kuće Srđana Pavlovića, gdje je pronađena određena količina narkotika. Istražitelji provjeravaju i da li se s tom kriminalnom grupom i njihovim poslovima može dovesti u vezu nedavno paljenje automobila Pavlovićeve majke, ali i još nekoliko povezanih događaja u Tivtu.

Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno mjerenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija, kao i skupocjeni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pripadnici ove kriminalne organizacije, vršeći krivična djela, stekli veliku imovinsku korist, koju su, kako se sumnja, pranjem novca pokušali da ubace u legalne finansijske tokove naveli su iz policije.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6022 pregleda