Otkriveno sedam plantaža marihuane, pronađeno skoro 3.700 stabljika

    1 godina pre 415 pregleda Izvor: DAN

Podgorička policija uhapsila je Marka Gazivodu (34) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ovo hapšenje dogodilo se nakon otkrivanja sedam plantaža marihuana kod Cetinja.

-Planskim aktivnostima službenika Centra bezbjenosti Podgorica sprovedena je višenedeljna akcija kodnog naziva Dvogled i otkrivena je do sada najveći zasad marihune u Crnoj Gori. Pripadnici policije oduzeli skoro 3.700 stabljika marihune-navode u saopštenju iz Uprave policje.

foto: UP

Tako je danas „policija lišila slobode M.G.  (34) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

-Višenedeljna akcija Dvogled uspješno je realizovana danas nakon što je podgorička policija utvrdila činjenično stanje na terenu i inicirala naredbu za pretres porodične kuće i imanja osumnjičenog u naselju Rvaši – opština Cetinje-navode iz Uprave policje-navode iz Uprave policje.

Dolaskom na imanje prijavljenog zatečeno je sedam većih plantaža na kojima su  pronađeni zasadi 3.346 stabljika veličine do dva metra i 347 saksija sa zasadima marihuane.  

-Preradom i prodajom navedene biljne materije osumnjičeni bi dobio vešemilionski iznos novca čime je spriječeno da navedena droga bude krijumčarena kako na teritoriji Crne Gore tako i prema zemljama regiona.  Pretresom porodične kuće pronađena je veća količina opojne droge marihuana koja je već bila spremna za prodaju kao i lovački karabin sa dva komada municije-objašnjavaju iz UP.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica svakodnevno tokom svog rada na terenu sprovode aktivnosti u cilju sprečavanja prodaje i proizvodnje opojne droge i tokom jula 2021. godine ovo je treća zaplijena sa takozvanih plantaža kojom prilikom su procesuirana četiri osobe osumnjičene da su uzgajale marihuanu na svojim porodičnim imanjima.

U narednom periodu službenici Uprave policije će se nastaviti sa pojačanim aktivnostima na sprečavanju i otkrivanju distribucije narkotika i drugih nezakonitih postupanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: