„Ovo je vrijeme za hrabre i časne ljude koji će rasvijetliti ubistvo Duška Jovanovića“

    1 godina pre 374 pregleda Izvor: rtcg.me

Crna Gora je toliko mala zemlja da se javnosti ne može ničim objasniti nerješavanje ubistva Duška Jovanovića, kazala je za Portal RTCG Danijela Pavićević sestra ubijenog urednika „Dana“ Duška Jovanovića.

Dovoljno je, kako je kazala, hronološki ispratiti Duškov rad i djelovanje još od njegovih početaka borbe protiv kriminala, davne 1996. godine, kada su krenule i prve prijetnje.

„Odgovori na pitanja iz kojih struktura se organizovao šverc, a ko je bio njihov zaštitnik iz vrha države, daju jasnu putanju ka nalogodavcu. Smjenom Milivoja Katnića i izborom g.dina Vladimira Novovića, stekli su se formalno pretpostavke a nadam se i suštinski da se konačno završi istraga povodom ubistva moga brata. Pod tim podrazumijevam da se otkrije sve – zločinac koji je pucao, njegovi pomagači, saučesnici, i ono što je za nas najvažnije, nalogodavac“, kazala je Pavićević.

Istakla je da bi revizija kompletnog predmeta koju bi Tužilaštvo moglo inicirati, sigurno dala neke nove podatke i razotkrila one koji su bili smetnja u istrazi.

„Sugestija Tužilaštvu da moraju pronaći način kako da onemoguće sigurno značajan broj pojedinaca a možda i grupe u svojim redovima koji bi relativizovali svaki novi dokaz, ili još gore, upozorili one koji su ,,pod lupom” tog organa“, kazala je Pavićević.

Poručila je da smatra da je ovo vrijeme za hrabre i časne ljude koji su spremni da iznesu taj zadatak, svjesni važnosti trenutka u kojem se nalazi Crna Gora, a da takođe moraju uvidjeti veličinu i značaj zadatka koji im je povjeren.

„Po mom mišljenju, ovo je vrijeme koje ne trpi one slabe i onaj koji se prihvati pozicije, treba i da isporuči rezultat. Država mora da pokaže svoju moć“, kazala je Pavićević. 

Rasvjetljavanje ovog zločina će, ističe, pokazati mnogo toga u Crnoj Gori, biće to jedna nova slika države, poslije čega, kako tvrdi Pavićević, ništa više neće biti isto.

„Nadam se da je ovo posljednja godišnjica koja se obilježava uz isto pitanje – kada će se rasvijetliti zločin, a da će se svaka sljedeća obilježavati samo sa svijećama i sjećanjem uz želje da i naš Duško konačno nađe svoj mir nakon što njegovi dželati budu adekvatno kažnjeni“, poručila je sestra ubijenog urednika „Dana“ Duška Jovanovića Danijela Pavićević.