Parafiran Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare

    2 dana pre 145 pregleda Izvor: gov.me

Danas je u Podgorici boravila delegacija Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, u cilju razmatranja mogućnosti zajedničkog nastupa u vezi sa izgradnjom mosta preko rijeke Tare, na putnom pravcu Hum – Šćepan polje

Prvi korak u vezi sa zajedničkim nastupom za realizaciju ovog projekta bio je još 2010. godine kada je potpisan Memorandum o razumijevanju, između tada nadležnih ministarstava Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, za rekonstrukciju i modernizaciju puta Sarajevo – Podgorica – Tirana, koji je bio definisan kao SEETO putni pravac 2b. 

Izgradnja mosta preko rijeke Tare, u graničnoj zoni između dvije države, je od posebnog međudržavnog značaja, i saradnja u vezi sa realizacijom datog projekta treba da doprinese unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje. Tokom sastanka je razmatran, usaglašen i parafiran tekst Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta M-18 na lokaciji Hum (Bosna i Hercegovina) i magistralnog puta M3 na lokaciji Šćepan polje (Crna Gora) i priključnih graničnih dionica, kao osnova buduće saradnje. 

Fotografija 1: Parafiran Sporazum između BIH i Crne Gore o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare

Tokom sastanka je konstatovano da zajednički nastup u vezi sa realizacijom ovog projekta koji ima prepoznati regionalni značaj, jeste i prilika za produbljivanje saradnje na svakodnevnom, operativnom nivou, te za razmjenu planova, znanja, iskustava između dvije strane, što predstavlja dodatnu vrijednost od saradnje na jednom konkretnom projektu. Takođe, tokom sastanka je bilo govora i o mogućnostima unapređenja saradnje u drugim oblastima saobraćaja, čime bi se dodatno podstaklo jačanje regionalne saradnje i stvaranje jedinstvenog ekonomskog prostora na Zapadnom Balkanu. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7642 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: