Pas mjesecima u bolnici čekao vlasnika koji je preminuo od korone

    2 mjeseca pre 332 pregleda Izvor: cdm.me

Tri mjeseca je pas u bolnici u Vuhanu čekao svog vlasnika, koji je umro od koronavirusa. Priča o odanosti rasplakala je milione korisnika društvenih mreža.

U februaru je vlasnik psa primljen u bolnicu Taikang u Vuhanu zbog infekcije Covid-19. Ljekari su se pet dana borili za njegov život, ali sve je bilo uzaludno. Muškarac je umro u bolnici, ali njegov pas to nije razumio.

Sedmogodišnji mješanac odbio je da napusti bolnicu i tri mjeseca čekao u hodniku da se njegov vlasnik vrati. Odani pas po imenu Xiao Bao proveo je više od 90 dana u bolnici, a za to vrijeme osoblje je brižno pazilo na njega i osiguravalo mu hranu.

Kada su 13. aprila ukinuta ograničenja izolacije u Vuhanu i otvorena prodavnica unutar bolnice, prodavačica Vu Cuifen je preuzela brigu o psu.

“Svakog jutra kada bih otvorila radnju, on me je čekao”, rekla je prodavačica, ali pas i dalje nije išao dalje od bolnice.

Žena ga je pokušavala izmjestiti, ali se pas uvijek vraćao u bolnicu i čekao svog vlasnika. S otvaranjem bolnice dolazilo je sve više pacijenata, pa su se neki žalili na psa u medicinskoj ustanovi.

Zaposleni su potom obavijestili organizaciju za zaštitu životinja koja je preuzela Xiao Baoa. Pas je pregledan i sterilisan, a sada mu traže novi dom.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6047 pregleda