Patrijarh Porfirije neće da potpiše Temeljni ugovor sa Krivokapićem

    4 meseca pre 484 pregleda Izvor: dan.co.me

Na sastanku sa patrijarhom Porfirijem, potpredsjednik vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je patrijarhu da je spreman za potpisivanje Temeljnog ugovora i da on mora biti u potpunosti usklađen za interesima obje strane, navode izvori Nove iz Patrijaršije.

S druge strane, Porfirije je rekao da SPC ne želi da potipiše ugovor sa aktuelnom Vladom Crne Gore, jer smatra da će ona pasti i da samim tim eventualno sklapanje Temeljnog ugovora bi moglo biti osporeno i ne bi imalo legitimitet.

Istovremeno, izvori Nove iz Patrijaršije su istakli da je jedna od tema razgovora bila eventualna podrška SPC manjinskoj vladi, ali da se sagovornici nisu detaljno upuštali u ovu temu, osim što su Porfirija zanimale namjere političkih snaga koje se pominju kao činioci te manjinske vlade.

Ovim povodom “Nova” se obratila kabinetu Dritana Abazovića, kako bi dobila komentar i informacije o čemu se razgovaralo na sastanku sa Porfirijem, ali im je rečeno da ne mogu da nam odgovore, jer je, kako kažu, reč o privatnoj posjeti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: