Pavloviću nagrada 2 kilograma kokaina

  • 2 mjeseca pre
  • 562 pregleda
  • Izvor: standard.co.me

Srđan Pavlović, koji se optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva podignutom 18. novembra 2019., tereti da je kao kurir učestvovao u švercu kokaina iz Kolumbije u Crnu Goru, u odbrani pred tužiocem ispričao je svoju ulogu ističući da je sve organizovao Danilo Đurović, prenose Dnevne novine.

On je naveo da je kao nagradu za prenos 18 kilograma kokaina dobio dva kilograma istog.

Osim Pavlovića i Đurovića optužnicom SDT-a za umiješanost u šverc kokaina kruzerom “MSC Manjifiko” terete se i Miloš Petrić, Đuro Perović, Miloš Perović, Toni Petković, Rade Samardžić i Branislav Miletić.

Miletić i Đurović su u bjekstvu a ostali okrivljeni nalaze se u pritvoru od 22. avgusta prošle godine, a nedavno im je odlukom suda produžen.

Naime, Pavlović je u svojoj odbrani na detaljan način opisao plan kriminalne organizacije i način nabavke kokaina.

Pavlović je naveo da ga je okrivljeni Đurović vrbovao preko okrivljenog Samardžića da kao mornar broda “Manjifiko” prenosi kokain iz Južne Amerike do Kotora.

“Preko okrivljenog Samardžića, okrivljeni Đurović je saznao da Pavlović treba da se ukrca na navedeni brod koji je imao putanju pogodnu za prenos kokaina. Pavlović je to prihvatio i u Kolumbiji je preko kriptovanog telefona, koji mu je prilikom polaska predao okrivljeni Đurović, komunicirao sa istim i po njegovim uputstvima preuzeo 18 kg kokaina od dva Nn lica iz Kolumbije. Nakon plovidbe broda putanjom do Kotora, okrivljeni Pavlović izbacio je kokain po uputstvu okrivljenog Đurovića. Takođe po nalogu Đurovića, okrivljeni Perovići, Petrić i Miletić bili su zaduženi da gliserom preuzmu vreću sa kokainom koji je sa broda bacio okrivljeni Pavlović”, proizilazi iz odbrane Pavlovića, a koja je djelimično data rješenju Apelacionog suda o produženju pritvora okrivljenima.

Između ostalog, Pavlović je kazao da je dobio dva kilograma kokaina kao nagradu za izvršeni prenos, dok je okrivljeni Đurović za sebe zadržao 10,5 kilograma, a okrivljeni Petrić 5,5.

Istakao je da je svoj dio dva kilograma kokaina, predao okrivljenom Petkoviću, u zamjenu za vozilo „audi S8″, motor marke „piaggio” i sat marke “cartier”.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.