Pekarka prikuplja novac kako bi dala đacima koji nemaju za užinu

    1 godina pre 629 pregleda Izvor: CDM

Humanost još uvijek postoji. A poslednji u nizu dokaza za to je vlasnica pekare u Novim Banovcima koja je došla na sjajnu ideju kako da pomogne i nahrani đake koji nemaju novac za užinu.

Ona je u svojoj pekari koja se nalazi u blizini Osnovne škole „Nikola Tesla“, postavila providnu kutiju i na kutiji zanimljiv natpis: „Bakšiš prilog za djecu koja nisu dobila parice za užinu. Djeco, tražite slobodno. Parice u kutiji su sa vašu užinu.“

Kutiju svakodnevno pune mušterije novcem koji im ostane od kupovine peciva, a vlasnice Rada Korda i njena ćerka Andriana Ristić su za godinu dana, koliko i traje ova akcija koju su same osmislile, nahranile mnogo djece.

“I prije ove kutije davale smo užinu djeci koja nisu imala novca da je kupe. Onda smo na prijedlog naše prijateljice Marice stavile kutiju u pekaru i mogu vam reći da je odziv bio fenomenalan. Ljudi su ostavljali kusur, djeca su u početku dolazila stidljivo po užinu, a sada je to sasvim normalna stvar”, kaže Andriana Ristić, vlasnica i vaspitačica u vrtiću.

U toku dana Rada i Andriana nahrane i po desetoro gladne djece, uglavnom one lošeg materijalnog stanja. A djeca i te kako umiju da se zahvale.

“Za Osmi mart su mami poklonili divan buket cvijeća, a kad nam stigne roba, obavezno nam pomognu oko utovaranja kutija”, priča Andriana.

Ova humana priča potvrđuje onu izreku „nečije malo je nekome puno“.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6787 pregleda