Pepić: ZBCG zaslužuje da bude u novom sastavu Vlade

    2 meseca pre 362 pregleda Izvor: A plus

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” zaslužuje da bude u novom sastavu Vlade, smatra građanski aktivista Dževdet Pepić.

– Ko bi znao za Jakova Milatovića da nije bilo koalicije bivšeg DF-a na čelu sa Zdravkom Krivokapićem? Milatović je bio jedna velika nepoznanica. Ova Vlada će se sastaviti veoma teško, a mi smo majstori da od gotovine napravimo veresiju. Ja jesam prozapadno orjentisan, ali nisam za to da bespogovorno slušamo Zapad – kaže Pepić.

Gostujući u emisiji “Klub A” na A Plus Televiziji, Pepić je kazao da mu se čini da se Vlada sastavlja po vjerskom i nacionalnom ključu, što je opasno ako želimo da postanemo građansko društvo.

– Neznavenost je velika posrijedi, a ima dosta euforije i dosta zalijetanja. Olako odbacujemo grupu građana. Postavlja se realno pitanje: kolika je prava i realna snaga Pokreta Evropa sad? Junski izbori su pokazali da su najjače partije partije apstinenata – dodao je Pepić.

Prema njegovim riječima, tokom pregovora se “mnogima se obećalo mnogo, a još uvijek se ne zna ni koliko će Vlada imati resora”.

– Ono što je zanimljivo: uopšte se ne licitira sa imenima ministara –  dodao je Pepić.

Po njegovom mišljenju, lideru Demokrata Aleksi Bečiću se olako obećalo mjesto predsjednika parlamenta.

– Kao nekom nepisanom pravilu. A što se tiče politike Za budućnost Crne Gore, nisam se nikada slagao, ali zaista zaslužuju da budu dio Vlade – zaključio je Pepić.