Perović: Podnijeli smo inicijativu za nastavak pregovora sa Vladom

  • 2 sedmice pre
  • 120 pregleda
  • Izvor: standard.co.me

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC prošle sedmice podnijela je Vladi Crne Gore inicijativu za nastavak pregovora o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, izjavio je za Radio Beograd rektor Cetinjske bogoslovije i jedan od pregovarača MCP SPC sa Vladom Gojko Perović.

Oni se već duže vrijeme sastaju i drže sjednice pod pojačanim nadzorom. Nikakvog znači razloga nema da se pod istim okolnostima pregovori ekspertskih timova ne nastave. Mi strpljivo i smireno čekamo njihov odgovor da se pregovori nastave, da počnu normalni razgovori, koji će Crnoj Gori donijeti normalne zakone i normalne odnose”, kazao je on.

Upitan da prokomentariše optužnicu koja je podignuta pritiv svještenstva SPC, Perović je odgovorio da je crkva čista.

Perović je kazao da će se litije nastaviti sa prvom mogućnošću javnog okupljanja, a to bi, kako je naveo, trebalo da bude uskoro.

“Sad se i posljednji zaraženi koronom ne sjeća kad se zarazio. Znači, naš problem nije korona (kruna), nego nepravda, kruna te nepravde je antiustavni pokušaj da se stvori državna crkva, a to je namjera ovog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. I to više ne treba uvijati u oblande”, rekao je on.

Naveo je i da u Crnoj Gori nema međuetničkih sukoba te da ne očekuje dalje zaoštravanje.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.