Perović: Povlačenje Zakona jedini zahtjev koji ima crkva

  • 3 mjeseca pre
  • 586 pregleda
  • Izvor: portalanalitika.me

Srpska pravoslavna crkva se distancira od izjava opozicionih lidera da cilj prostesta nije povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. To je, kako je rekao sveštenik Srpske pravoslavne crkve Gojko Perović, jedini je zahtjev koji ima.

– Nikakva tehnička vlada, nikakvi politički ciljevi ne mogu se vezati za proteste i molitvene skupove vjernika – kazao je Perović.

Političari, smatra Perović, imaju legitiman prostor da tragaju za svojim ciljevima, nevezano za proteste koje organizuje SPC. 

Odgovorajući na pitanje kako će se SPC postaviti, s obzirom na to da se praktično našla u poziciji između dvije vatre (s jedne strane je insistiranje države da se sprovede zakon, a sa druge opozicija koja u protestima vidi vlastite ciljeve), Perović kaže da crkvu interesuje samo jedno.

– Crkva će skupom svojih vjernika insistirati da se zakon o slobodi vjeroispovijesti ili povuće, ili ispravi. Sve ostalo nas ne interesuje. Da li će Vlada biti spremna na dijalog, da li će se opozicija uključiti da pomogne taj dijalog – to su stvari na koje ne utičemo – poručio je Perović.

Crkva je, kaže, preuzela punu odgovornost za skupove koje organizuje.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.