PES: Abazović zbog gubitka fotelje opsjednut Spajićem

    3 meseca pre 274 pregleda Izvor: PV Informer

Bivši premijer Dritan Abazović koji je na tu poziciju izglasan zahvaljujući DPS-u, nakon što je ostao bez pozicije i mogućnosti da troši ogromna sredstva građana na službena putovanja, želi napadima na aktuelnog premijera da skrene pažnju na sebe, naveli su u reagovanju iz Pokreta Evropa sad! (PES).

„Za vrijeme vladavine bivšeg premijera Crna Gora nije napredovala na putu ka EU, niti je jedno poglavlje zatvoreno. Imali smo najskuplje zaduženje u istoriji, kao i rekordan broj imenovanja u tehničkom mandatu, a takođe i ogromne višemilionske neracionalne troškove u budžetu. Potpuni kolaps institucija i usvajanje neustavnih zakona u čemu je URA participirala nisu smetale bivšem premijeru da se suoči sa realnošću i mandat vrati građanima. Iako drugima inputira saradnju sa Bemaksom, kada je sa njima pravio parlamentarnu većinu, zajedno su slavili i pucali vatromete. Međutim i to je bivšem premijeru bilo malo, pa je u neodoljivoj želji da sačuva svoju poziciju na koju ga je instalirao DPS, pribjegao i zloupotrebi državnih resursa u montiranju afere „Do Kvon“, sa ciljem da nanese direktnu štetu PES-u. Nakon što je prevario sve političke subjekte u Crnoj Gori, pomislio je da može računati na međunarodnu zajednicu koju je takođe izigrao više puta“, ističu iz PES-a.

Tvrde da Abazović kada je izgubio sve političke konce i privilegije sada ne može da sakrije bijes, koji ga, dodaju, vodi u potpunu destrukciju.

– Bivši premijer zbog gubitka fotelje, ne može da sakrije opsjednutost Spajićem, ističu iz PES-a.

Umjesto da izvuče pouke, Abazović je, tvrde iz PES-a, preuzeo štafetu u senzacionalnim napadima na Spajića od jednog političara koji sa tom politikom nije ni cenzus prešao.

– Očigledno je lider URA-e odlučio da mu se brzo pridruži, dodaju.

„Naši građani mogu biti relaksirani, jer je nova većina posvećena reformama i predlaganju rješenja koja će svima omogućiti brze brnefite i bolji život“, poručuju iz PES-a.