PES: Različite opstrukcije oko formiranja vlade

    2 meseca pre 339 pregleda Izvor: RTCG

z Pokreta Evropa sad (PES) poručili su da će narednih dana ulagati dodatne napore kako bi dobili Vladu koja će realizovati program Evropa sad 2, kako su kazali, jednako uspješno kao i program Evropa sad 1.

Iz PES-a su kazali da proces formiranja Vlade nije ni ovoga puta lak, kako su kazali, što zbog eksternih, što zbog internih opstrukcija.

„Stoga, za razliku od mnogih političkih aktera koji su fokusirani na partijski interes, što jeste i legitimno, u slučaju sastavljanja 44. Vlade, vodimo se isključivo interesima građana“, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je na izborima, parlamentarna lista predvođena PES-om, osvojila 26% podrške. To je, kažu, bio pobjednički rezultat, međutim kako dodaju, nedovoljno da se Vlada pravi samostalno.

Iz PES-a u saopštenju navode da su građani glasali na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima ne zbog bilo kojeg pojedinca u PES-u, već zbog misije unapređenja životnog standarda, afirmacije vladavine prava i ubrzanja evropskih integracija.

„Kontinuirani udari na Pokret nijesu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali samo sa jednim ciljem – obesmisliti ideju raznim neistinama i pokolebati građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno vjerovali“, kazali su.

Ističu da su bez obzira na sve okolnosti, u momentima galopirajuće inflacije i urušavanja standarda, građanima potrebni konkretni rezultati, započeti programom Evropa sad 1.

Za takav poduhvat, kako navode, neophodni su im građani, konstruktivni partneri u Vladi, ali i podrška međunarodne zajednice.