Peskov: SAD moraju da shvate da se uzalud bore sa Rusijom

    1 godina pre 222 pregleda Izvor: RTS; RIA Novosti

Rusija i SAD su u veoma žarkoj tački sukoba, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsjednika Ruske Federacije.

– Sada smo na veoma, veoma vrućoj tački sukoba – rekao je on.

U junu prošle godine u Ženevi je održan sastanak predsjednika dvije zemlje Vladimira Putina i Džoa Bajdena. Međutim, sada, kako je Peskov ranije rekao za RIA Novosti, nema takvog dijaloga.

Peskov; foto-twitter

SAD moraju da shvate da se uzalud bore sa Rusijom

SAD moraju da shvate da je politički i ekonomski uzaludno boriti se protiv Rusije, a pokušaji da se ona „zadavi sankcijama“ osuđeni su na neuspjeh, izjavio je Peskov.

– Sada je, vjerovatno, neophodno da SAD shvate da je uzaludno da se bore protiv nas ekonomski, diplomatski, politički. Pokušaj da nas zadave raznim ograničenjima i sankcijama je takođe napor koji je osuđen na neuspjeh, rekao je on.

Rusija se nikada neće spustiti na nelaskave ocjene lidera drugih zemalja

Rusija nikada neće dozvoliti sebi da daje neprijatne ocjene liderima drugih zemalja, izjavio je u intervjuu za RIA Novosti pres-sekretar predsjednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov, komentarišući pitanje kako se Moskva odnosi prema predsjedniku SAD Džou Bajdenu, s obzirom na njegovu ponašanje prema Rusiji.

– Nikada nećemo dozvoliti da dajemo neke nelaskave ocjene šefovima drugih država, a još manje da kažemo neke uvredljive riječi liderima i šefovima drugih država. Šefovi drugih država su to sebi dozvolili, nećemo biti kao oni, rekao je Peskov.

– To je prije pitanje za građane SAD. Građani ocjenjuju svoje lidere. To nije naša stvar. Naš posao su oni neprijateljski koraci koji se preduzimaju protiv nas, i mi ćemo se protiv njih boriti, dodao je Peskov.