Petković: Kosovska policija upala u srpske škole u Leposaviću i fotografisala prostorije

    1 mesec pre 328 pregleda Izvor: RTS
Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je tzv. kosovska policija bez ikakvog naloga i objašnjenja juče upala u dvije srpske škole u Leposaviću i nedozvoljeno fotografisala školske prostorije.

„U srpskim institucijama koje su osnov formiranja ZSO, tzv. kosovska policija nema šta da traži!!!“, naveo je Petar Petković na društvenoj mreži Iks.

On je istakao da se upadom u škole u Leposaviću premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo obračunava sa srpskom djecom, ukazujući još jedanput i na privođenje dvojice srpskih maloljetnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.

„Laži tzv. Kosovske policije ni pas sa maslom ne bi pojeo! Kažu da se suzavac slučajno aktivirao, a maltretiranje i privođenje dece u prisustvu dugih cevi nazivaju „demokratskom procedurom“! Suzavcem na srpsku decu jer su pevala srpske pesme – to je pravo lice Kurtijevog terora!“, navodi danas Petković.

Petković je ranije izjavio da je „iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom“ u Leposaviću još jedna potvrda da operacije Prištine na sjeveru Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona, već da je cilj samo jedan – teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta.