Piperović: Podnosim žalbu zbog produženja pritvora Zoranu Lazoviću

    2 sedmice pre 254 pregleda Izvor: Antena M

Advokat bivšeg policijskog službenika Zorana Lazovića, Zoran Piperović u izjavi za Antenu M navodi da će podnijeti žalbu zbog produženja pritvora Lazoviću od Višeg suda koji je prihvatio prijedlog specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića za produženje pritvora.

„Izjavljujem da podnosim žalbu na produženje pritvora koje se tiče moga branjenika Zorana Lazovića. Mislim da ni jedan uslov za produženje pritvora ne stoji. Posebno ne stoji tačka jedan, tačka dva bi mogla da se istoleriše, zato što nijesu saslušani svi svjedoci koje je Tužilaštvo imalo namjeru da sasluša, kao ni svjedoci koje je odbrana predložila da se saslušaju“, rekao je Piperović.

Ističe da zadržavanje Lazovića na osnovu tačke jedan nije opravdano, te da se ne slaže sa svime što je Katnić pisao u svojim pismima.

„Pritvor za tačku jedan nikako ne stoji, ne postoji ni jedan element koji bi mogao da pravno na valjan način utvrdi da oni zaista stoje. Ali to ćemo da raspravimo sa žalbom. Inače sam rekao danas za jedan dnevni list da se ne slažem sa dijelom pisma gospodina Katnića koje kaže da će u tom premetu biti oslobađujuća odluka. Ne, neće biti oslobađujuća odluka. Samo iz jednog i jednog razloga- tužba nikada neće biti potvrđena“, zaključio je Piperović.