PISMO ORAVU, DRAŠKOVIĆU I SUDIJAMA USTAVNOG SUDA – Miličković: Nezapamćena pljačka građana i generacija koje dolaze

    10 mjeseci pre 268 pregleda Izvor: vijesti.me

Manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković obratio se pismom šefu kancelarije Evropske komisije u Podgorici Aivo Oravu, predsjedniku Ustavnog suda CG Dragoljubu Draškoviću i sudijama tog suda, tražeći od njih “spas za vladavinu prava, i pravo na budućnost generacija koje dolaze u Crnoj Gori”.

Prigovori se odnose na Uredbu o podsticaju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i izmjene Zakona o energetici.

“Posljednje četiri godine je više nego ugrožen Ustav Crne Gore, ugrožena je logika, zdrav razum, zavladalo je beznađe, nema vladavine prava, a posljedice su opšte siromašenje stanovništva i stihijsko iseljavanje mladih obrazovanih sugrađana… koja je ugrožena direktno od ove vlasti, od partitokratske vladavine koja je metastazirala kroz sve pore života”, istakao je Miličković u obraćanju.

On je ukazao na “naum DPS vlasti i nezapamćenu pljačku građana,svih potrošača električne energije u korist šire familije predsjednika države i predsjednika partije Mila Đukanovića”, zbog čega je protiv njega podnio podnio krivičnu prijavu 25.aprila 2019.godine.

“Kako se radi o sistemski organizovanoj pljački u koju je uključena kompletna Vlada CG koja je donijela Uredbu o tzv. ”podsticaju proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora”, i predložila izmjene Zakona o energetici monstruoznim članovima 23. i 24. To g. Orav ne poznaje 13. vijek, a ne Evropska unija 21. vijeka”, tvrdi u pismu Miličković i napominje da to nije smetalo vladajućoj većini da izglasa i usvoji izmjene
navedenih članova Zakona 29. decembra 2015.

To govori o visokom stepenu zarobljenosti izvršne i zakonodavne vlasti, dodao je Miličković.

“Više je nego zabrinjavajuće da tzv. opozicija svo vrijeme ćuti i tako podržava ovo drsko i beskrupulozno pljačkanje građana i krajnjih potrošača električne energije i privrede, kojoj prijeti totalni krah”, naveo je Miličković.

On je Orava, Draškovića i sudije Ustavnog suda upozorio da je stav 5. člana 23, zbog uvođenja monopola, u direktnoj suprotnosti sa drugim članovima istog zakona koji ima za cilj “unapređenje konkurencije na tržištu električne energije” i zaštitu krajnjih kupaca električne energije, koji su “reketirani”.

“Poslanici Skupstine Crne Gore su 29.decembar 2015.godine svjesno izvršili puč na pravni poredak i na vladavinu, zbog čega sam i protiv svih 81 poslanika podnio krivičnu prijavu 2.jula 2019. a iza čijih navoda stojim pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću, jer je sve urađeno samo s jednim ciljem da se “široj familiji Đukanović” ozakoni višemilionska pljačka svih građana i privrede, i oročeno na 30 godina blizu milijardu eura”, naglasio je Miličković.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6620 pregleda