Pitanje zakona nije stranačka tema

    6 mjeseci pre 284 pregleda Izvor: rtcg.me

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović poručio je da litije neće stati dok Zakon o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica ne nestane iz pravnog sistema države.

Perović je naglasio da takav zakon potkopava Crnu Goru i pitanje oko tog akta i litije koje se organizuju nijesu stranačka tema.

On je istakao da će se pravni savjet Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) danas oglasiti oko inicijative Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti navedenog akta, te da će najvjerovatnije sugerisati svima koji žele da se istim povodom obrate toj instituciji jave Crkvi.

Perović je kazao da je narod na ulice izveo Bog i da je zakon usvojen u gluvo doba noći antiustavan, diskriminatorski i nedemokratski.

“Ovaj zakon je pravljen da donosi štetu Crnoj Gori. Ovo nije borba za prava sveštenika, već da svetinje koje smo dobili od predaka predamo potomcima. Prebacuju nam da litije idu protiv Crne Gore, takvima poručujem da se mi borimo za Crnu Goru. He može se prihvatiti antiustavan i diskriminatorski zakon, tako se potkopava država, a ako ovo sad prođe, donijeće sličan zakon za drugu oblast. Mi nemamo pravo da to pustimo. Protesti, litije neće stati dok ovaj zakon ne nestane iz pravnog sistema države. Mi se borimo za Crnu Goru”, poručio je Perović.

On je istakao da vjeruje da će se sve mirno završiti, ali da se najveća hrabrost i kuražnost ovih dana pokazuje strpljenjem. 

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 5960 pregleda