Pjevao je o mnogim ŽENAMA – Ona je bila najveća LJUBAV Tome Zdravkovića

    1 mesec pre 413 pregleda Izvor: kolektiv.me

Gordana je svega nekoliko puta javno govorila o Tomi…

Pokojni pjevač Toma Zdravković, o čijem životu je snimljen i film, bio je legendarni umjetnik, ali i čovjek, a sve detalje koje javnost nije znala o njemu dijelio je sa suprugom Gordanom Zdravković.

Toma je preminuo posle sedamnaest godina borbe sa kancerom prostate, 30. septembra 1991. godine, a do poslednjeg dana uz njega je bila njegova četvrta supruga.

Gordana je svega nekoliko puta javno govorila o Tomi, ali je i te kako imala šta da kaže. Priznala je da je uživala u braku sa njim, a da su imali samo male i sitne probleme koje su brzo rešavali.

Zdravković je važio za nekog ko je nevjerovatnom snagom volio je ljude, kafanu i provod, a supruga Gordana jednom prilikom otkrila je i da je Toma jednom prilikom dva dana proveo u kafani sa nepoznatim ljudima.
 
– Volio je sve ljude. One koji su na položajima, rudare, prosjake, djecu, sve. Volio je narod. Za njega je svako bio osoba. Nije gledao ko je šta. Volio je ljude. Sjećam se da smo jedne godine bili u Aleksincu i naišla je treća smjena rudara. On je njih sve odveo u kafanu i proveo sa njima dva dana i dvije noći – iskrena je bila Gordana.

Ona je jednom prilikom ispričala i da joj je drago da mladi shvataju poentu Tominih pjesama.

– Znači mi, jer su mladi ljudi shvatili, da su kroz pjesme moga muža bila jedna velika istina, velika ljubav, jedan život umjetnika. Bio je svjestan da ono što on radi, radi najbolje, i znao je da je to istinito i da će to da ostane, krojio je sebi pjesme po svojim željama i mogućnostima, zato nije pisao pjesme drugim pjevačima. Nikad nije želio da radi komercijalu – rekla je jednom prilikom Gordana.

– Naš susret se dogodilo u Torontu sasvim slučajno. Toma je pjevao u nekoj kafani, ja sam tada bila jako mlada i voljela sam pjesmu i kafanu. Odatle je sve počelo, a nakon toga smo se vjenčali i živjeli zajedno do njegove smrti – prisjetila se Gordana upoznavanja sa Tomom.

Goca je istakla da joj nije smetalo to što je Toma bio zaljubljive prirode.

– Meni to nije smetalo, vjerovatno jer je on svuda pronalazio inspiraciju i sretao mnoge žene. Uopšte ne sumnjam da se zaljubljivao mnogo puta, jer je bio takve prirode. Recimo, pjesma „Danka“ bila mi je jako draga, a kad sam upoznala Danku onda mi je bila još draža – istakla je Goca i dodala da je to sve bilo dio Tome Zdravkovića.

– Sve njegove gluposti, ali i lijepe stvari, to je bio on. Stvarno je bilo nemoguće tu nešto promijeniti. Ponekad sam samo htjela da mu pomognem u određenim situacijama, ali nikad mu nisam nešto branila ili se svađala, već sam samo govorila: „Proći će to, pusti, ako si se zaljubio, odljubićeš se“ – priznala je.

Goca i Toma dobili su sina Aleksandra, koji je imao samo 13 godina kada je ostao bez oca.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27752 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11949 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11889 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11303 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10667 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 10066 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9527 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9302 pregleda
%d bloggers like this: